2018-11-01
晏晝黎到旺角,唔知食咩好,去左雅蘭既樂天皇朝食,呢間野講明食上海野,最出名係八色小籠包!平日中午12點半,都幾多空位,同朋友兩個人叫左一籠8色小籠包、一碗炸醬面、一碟糖醋魚片,都幾飽下。首先一黎到佢會有餐前小食一份,今日係鳳爪,辣辣地幾開胃,要收$15,個炸醬面好大碗呀,我地兩個人各自勺左兩三小碗都仲有淨,碗面都係辣既;糖醋魚都幾好食,酸酸甜甜,不過略嫌佢炸粉厚身左d, 同埋乾左少少;至於重中之重的小籠包,黎到既時候岩岩好熱度,可以成粒啪入口唔會燙到,佢有個次序咁食既,不過兩個人share , 順唔順都冇咩關係,原味當然無懈可擊,但最正係黑松露同鵝肝,味道好濃呀!蟹粉就淡味,失色d, 芝士入面有粒粒芝士架! 呢個值得再encore!埋單二人合共315,午餐黎講價錢都唔平,不過都幾好食既~
埋單二人合共315,午餐黎講價錢都唔平,不過都幾好食既~