2023-07-20 141 瀏覽
去港島區搵食,行行下俾呢間有燉湯飲嘅舖頭吸引左😂呢排燥底,入去飲返碗靚湯先。我同朋友一人叫咗一個皇牌燉湯飯餐,之後見到有個彿跳牆,先$168 😱咁平,呢個價錢😂平時酒樓冬瓜盎都叫唔到,我地即刻叫返個試下🤤🤤個彿跳牆真係好正!有齊鮑參翅肚,好足料,夠火候👍🏻所有材料都燉到好淋滑,排骨仲綿到連骨頭都咬到化開👍🏻 湯底甘甜👍🏻太好味😋而且呢個價錢食齊晒名貴嘅鮑參翅肚(隻鮑魚仲好大隻😍)真係好抵👍🏻海南雞飯:雞肉無骨,肉夠鮮嫩,雞皮夠爽👍🏻油飯略為乾身😊不過都夠香👍🏻整體都好味 咖哩牛腩飯:有椰香👍🏻夠辣。肉嘅份量足夠,有齊牛腩同牛筋👍🏻夠juicy ❤️重點又係個湯:飯餐有5款湯可以揀🤤個個都好正花膠螺頭桂圓湯:👍🏻花膠大大舊,螺頭同桂圓又令到個湯好香好甜👍🏻花旗参鮑魚紅棗燉唐排:濃郁嘅参湯味👍🏻仲有隻鮑魚食下🤤足料好味,又抵飲👍🏻D燉湯正到我連渣都食清曬👍🏻真係好鬼正❤️下次要再嚟食過,試埋另外果幾款靚湯❤️

鮑參翅肚彿跳牆

咖哩牛腩飯