2022-07-18
雖然我同老公已經老夫老妻,但係我哋仲係有時會去拍吓拖仔,捐窿捐罅搵啲有情調嘅餐廳享受返一晚🥳都幾sweet 㗎!太子運動場道呢頭都有好多高級靚裝備西餐廳,就以呢度Muze Mozz 為例,氣派雅致嘅綠色沙發座位配襯西班牙風特色壁畫,可以喺度嘆特色飲品同美食,渡過一個愉快嘅週末!呢度嘅小食款式多,匯聚左幾個國家嘅特色美食,試咗幾款such as 西班牙馬鈴薯蛋餅、泰式烤豬頸肉卷餅、泰式咖喱蟹肉他他配薄餅and 西班牙蝦多士都好好味!蛋餅口感實在,俾人嘅感覺好足料同埋好濃香,中間夾心有啲馬鈴薯🥔提升口感👍豬頸肉卷餅配搭香茅,原來都好夾!至於蟹肉他他食落似冬陰功味,越食越辣越辣越過癮,唔好睇佢細細兜,原來裏面有好多蟹肉,咁樣食蟹真係又好味又方便!意想不到地夾晒薄餅都未食晒蟹肉😂最驚喜嘅就係蝦多士,超勁好食😋賣相又靚,鮮艷奪目嘅大蝦🍤整齊排列在蒜蓉牛油中,除咗可以享受到大蝦嘅爽甜之外,那如海綿般貪婪地吸收着蒜蓉醬汁嘅多士亦是精粹所在呢!主食叫咗北海道松葉蟹腳忌廉意粉,又一驚喜之作,意粉當中有好多蟹肉,再配埋非常重手嘅芝士,嗰種鮮甜得來仲非常creamy好似漿住個嘴嘅口感,完全俘虜咗我同我老公個
主食叫咗北海道松葉蟹腳忌廉意粉,又一驚喜之作,意粉當中有好多蟹肉,再配埋非常重手嘅芝士,嗰種鮮甜得來仲非常creamy好似漿住個嘴嘅口感,完全俘虜咗我同我老公個胃😂好食到停唔到口!
除咗食物好食之外,我哋仲叫咗兩杯非常打卡able嘅mock tail,peach tree 飲落係有少少薄荷味同蜜桃香氣🍑,口感清新好啱夏天飲!而呢一杯mid-night,唔單止飲品顏色靚,仲好有構圖,加埋酸酸甜甜嘅百香果,真係好啱女士們飲呀!