2023-06-14
相信冇人唔識「添好運」, 係平價嘅米其林美食🌟今次去咗位於深水埗嘅「添好運」分店食點心!深水埗店全新裝修, 共有兩層, 室內設計以實木及墨綠色裝修為主調, 配合柔和嘅燈光, 用餐環境舒適~ 最特別嘅係地下同一樓都設有廚房, 上菜流程更快, 可以讓客人食到新鮮熱辣嘅出爐點心👏🏻👏🏻佢哋最近仲推出咗4款新點心, 包括:原汁牛筋腩陳村粉、豬頸肉撈粗麵、 魚茸燒賣、香草海帶綠豆沙(凍食), 帶來傳統粵式滋味!必食點心❗酥皮焗叉燒包❗叉燒包一定要趁熱食先最好食🤤!即叫即焗, 一碟有3個, 叉燒包有薄薄一層酥皮, 外皮好酥脆, 有啲似墨西哥包, 香甜帶奶香, 咬落去好鬆軟, 入面係肥瘦適中嘅叉燒餡料, 皮薄餡多, 令人回味無窮!𓌈˒˒ 鮮蝦燒賣皇所有點心都係每日新鮮製作, 即叫即蒸♨, 鮮蝦口感彈牙, 啖啖新鮮豬肉, 上面仲有一粒杞子, 感覺幾養生~𓌈˒˒ 豬頸肉撈粗麵自家調製醬汁混合蔥油、豬油、頭抽及香料而成, 粗麵質感爽滑, 配上爽口又鬆軟嘅厚切豬頸肉, 好味😋!𓌈˒˒ 原汁牛筋腩陳村粉以傳統做法加入以陳皮調味嘅柱候牛筋腩, 配上爽滑陳村粉, 麵條吸滿牛筋腩嘅湯汁, 香濃惹味!
必食點心❗酥皮焗叉燒包❗
𓌈˒˒ 鮮蝦燒賣皇