2019-04-18
.📍轉角‧見 個日🐷同幾個美女一齊去我地頭搵食,佢哋話想食burger 我就帶佢地去呢間小店到食,大家都知我最支持小店架啦~呢間位置有小小偏僻,🐷第一次黎都要搵一搵之前食過次覺得幾好食,上次食左雞burger同Oreo milkshake 一直都想試其他野👅—————————————————————❣️Aussie burger型男漢堡($60)呢個一黎到吸引曬我地眼球,因為超大舊,個流心蛋可以做到咁靚真係唔簡單架,已經流曬口水🤤一咬落去啲蛋汁同啲肉完美咁結合,仲好特別咁加左紅菜頭,即刻覺得健康左😂.❣️Alpinc Burger 芝士蘑菇漢堡($52)其實蘑菇加肉都冇野好輸,肉質鮮嫩多汁,超juicy,仲要煎到啱啱好,仲有小小粉紅色,但overall 會比起啱啱個個會比較普通.❣️薯條因為我地嗌左飲品,所以就送薯條或者沙律,我地就揀左薯條完全冇揀錯,因為佢係非一般既薯條,炸得外脆內軟,好好食!.❣️蕃茄辣肉腸意粉($58)Um普通蕃茄意粉,始於都係burger出色.❣️特濃花生奶昔($35)✅好好飲,我本身就麻麻地花生醬嘅,但佢呢個milkshake就溝左花生醬,我覺得意外地好飲,好特別!不過
📍轉角‧見
—————————————————————
❣️Aussie burger型男漢堡($60)
❣️Alpinc Burger 芝士蘑菇漢堡($52)
❣️薯條
❣️蕃茄辣肉腸意粉($58)
Um普通蕃茄意粉,始於都係burger出色
❣️特濃花生奶昔($35)
✅好好飲,我本身就麻麻地花生醬嘅,但佢呢個milkshake就溝左花生醬,我覺得意外地好飲,好特別!不過飲曬都幾漏!
❣️抺茶奶昔($35)
有啲似matcha latte,但佢又有啲似Starbucks嘅Frappuccino,但又唔會好似食緊沙冰咁,好夠抹茶,友人話鐘意呢杯清d,冇咁heavy
不專業評分
👅好味指數:4.5/5
💰性價比:4/5
👍🏻推薦:5/5
—————————————————————
🏡地址:轉角‧見 (荃灣)
荃灣西樓角路202-216號荃昌中心昌寧大廈地下66號舖
#chuchu食在荃灣
#chuchu食西餐
#chuchu食burger
#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodinstagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #tasty #美食 #飲品 #follow #like #like4like #burger #burger控 #西餐