2023-09-09
喺沙田新城市廣場,有間橙色門面小店令人注目👀佢就係「Butlery」❣️帶點復古英倫風設計,店內嘅馬賽克階磚、藤椅、啡紅梳化,充滿歐陸風情💕.🍴Iron Grilled Flank Steak💰$192五成熟嘅牛扒內裏粉嫩,充滿肉汁,配以青醬更突出肉香🤤份量都幾多下,而且已經切好一塊塊食得方便😙旁邊仲有薯條及烤雜菜,薯條炸得好香脆🔥.🍴Pulled Pork Lasagna💰$142即叫即焗,上檯熱辣辣🔥輕輕一拉,拉絲已經令人垂涎三尺🤤千層麵質地煙靭有口感,夾雜芝士濃香🧀蕃茄醬&酸椰菜嘅酸味令芝士感覺係咁膩😌內裏仲有大量手撕豬肉,好豐富😋.🍴White Wine Mussels💰$79青口份量都幾多,有成十幾粒😝肉質彈牙,加埋白汁更加香滑😚附帶脆多士可以點埋白汁食唔好嘥😆.🍴Chilli Concarne Chips💰$58薯條脆卜卜入口仲熱辣辣🔥上面鋪滿辣牛肉芝士汁,芝士鹹香配薯條永遠係最匹配😍另一邊辣牛肉好惹味😚.🍴Banoffee Crème Brûlée Pancake💰$119全晚重點嚟啦😍 Pancake全部即叫即製❣️ pancake非常鬆軟,好有蛋香🥚上面一層脆焦糖,配埋p
🍴Iron Grilled Flank Steak
💰$79
🍴Chilli Concarne Chips
💰$58
💰$119
全晚重點嚟啦😍 Pancake全部即叫即製❣️ pancake非常鬆軟,好有蛋香🥚上面一層脆焦糖,配埋pancake食就好似Crème Brûlée咁😍食完滿滿嘅幸福感🥰