2023-10-20
收工又同朋友吹水啤啤佢,去咗尖沙咀厚福街日式居酒屋🏮Mokumoku Yakiton餐廳主打日式豚肉串燒,睇吓我地點咗乜?🔸️前菜先來爽甜醒胃番茄🍅🔸️刺身盛有油甘魚,三文魚,帶子,牡丹蝦,最愛油甘魚厚切肥美非常新鮮🔸️生蠔刺身大大隻很飽滿新鮮肥美🔸️大啡菇燒到幾多汁🔸️豚肉花生苗卷很吃落不油膩感🔸️四元豚肉四元意思是四種優質北海道配種豬肉,色澤光鮮紅潤,肉味濃而沒有豬羶味,肉質鮮嫩有彈性😋🔸️秋刀魚依個季節最當造👍必食🔸️燒油甘魚腩非常有厚度,外皮燒到好脆,吃落好香口🔥🔸️豚肉鵪鶉蛋卷豚肉燒到香脆,包住嘅鵪鶉蛋一啲都唔乾🔸️青椒芝士卷最愛青椒,配上芝士勁香🔸️豬聲帶😆第一次食咁特別內臟,口感似食緊雞腎食咁多串燒飲黑啤,梅酒點都係唔夠既😆🔸️我地見SAKE set放題都幾抵$328揀了三粒米,越之鶴,惠信,虅崎總兵衛四款各有各有風味🍶特別喜歡虅崎總兵衛令人感受到一分均質的香醇和細膩,順滑清爽。另一款越之鶴🍶淡雅辛口感的清爽酸味及帶有果香🍏Sake set另外追加小食只需半價🤩點咗來至山形縣煙燻豬腩半肥瘦煙燻豬腩🐖表面香脆,內裡鬆軟哩晚有咁多酒飲非常開心,餐廳倆位店員姐姐非常親切友善,下次會再來🤗
餐廳主打日式豚肉串燒,睇吓我地點咗乜?
🔸️前菜先來爽甜醒胃番茄🍅
🔸️刺身盛
有油甘魚,三文魚,帶子,牡丹蝦,最愛油甘魚厚切肥美非常新鮮
🔸️生蠔刺身大大隻很飽滿新鮮肥美
🔸️大啡菇燒到幾多汁
🔸️豚肉花生苗卷
很吃落不油膩感
🔸️四元豚肉
🔸️秋刀魚
依個季節最當造👍必食
🔸️燒油甘魚腩
非常有厚度,外皮燒到好脆,吃落好香口🔥
🔸️豚肉鵪鶉蛋卷
豚肉燒到香脆,包住嘅鵪鶉蛋一啲都唔乾
🔸️青椒芝士卷
最愛青椒,配上芝士勁香
🔸️豬聲帶
😆第一次食咁特別內臟,口感似食緊雞腎
食咁多串燒飲黑啤,梅酒點都係唔夠既😆
🔸️我地見SAKE set放題都幾抵$328
揀了三粒米,越之鶴,惠信,虅崎總兵衛
另一款越之鶴🍶淡雅辛口感的清爽酸味及帶有果香🍏
Sake set另外追加小食只需半價🤩
點咗來至山形縣煙燻豬腩
半肥瘦煙燻豬腩🐖表面香脆,內裡鬆軟