2021-07-15 343 瀏覽
山東小城係一間喺大角咀真係好細好細嘅舖頭,所長食過好多次外賣,有日特登約埋同房一齊去食。煎墨魚荸薺餃 $38餐牌寫住墨魚餃係香港首創,唔肯定係咪真,但起碼係老闆自家創作啦🤣個味道係真係食到墨魚味,唔係剩係得黑色,同埋個餡好爽口都幾特別,同房話之前食過水餃會更加好食下次會想試吓。煎鮮肉西洋菜餃 $28其實純粹係因為想叫兩隻唔同味所以叫咗煎餃,因為水餃一嗌就要嗌10隻,都唔肯定我哋係咪食咗西洋菜🤣整體來講就係自家製冇味精嘅感覺嘅餃子,係好味嘅👍🏻砂鍋酸菜魚 $72呢個基本上係我每一次我去買都會叫嘅item,因為真係好抵食又好好食。唔好睇個樣好似平平無奇咁,啲魚係好滑嘅,入邊有啲類似冬粉嘅物體加埋冇味精嘅湯底超級正💛炸豬扒菜飯 $48因為想叫多少個碳水所以叫嘅菜飯都OK,碟飯上面嗰個少少似辣椒油嘅物體完全係重點,鹹鹹香香點豬扒幾好味。

煎墨魚荸薺餃 $38

煎鮮肉西洋菜餃 $28