2021-03-29 82 瀏覽
唔少人都知道位於大角咀既博文街有唔少隱世又高質既日式小店,今日就同朋友黎到附近食牛排近年黎愈黎愈多依類日式既鐵板手,今次就試下依間係咪水準之上啦後腰三角肉 (SET)餐廳其中一樣主打推薦既菜式,肉味非常香濃而且肉質柔軟,外形同牛柳有幾分相似,不過肉味明顯更特出。美中不足既係牛排非常厚切,中間既位置會比較難熟,好在店員願意提供多一塊熱辣辣既鐵板俾我再煎下,服務搭夠啦西冷Around 100蚊食到依個質素既牛排真係無投訴~雖然朋友只係叫左200克,但黎到既份量都非常足夠。肉味同肉質當然就無後腰咁好,始終價錢都有返咁上下分別,不過依個價錢就真係無得輸啦~個SET 包埋既溫泉蛋撈飯真係一流啊餐廳有Poster介紹牛既唔同部位~不過無中文xd

後腰三角肉 (SET)

西冷

個SET 包埋既溫泉蛋撈飯真係一流啊