1K
2022-06-18 1012 瀏覽
多番出來食飯一定周圍搵下有冇特色美食,又其係晚市時段比較多選擇,至於今次食乜美食當然係火鍋,就去咗旺角通菜街呢間鍋卷鳴門係一間日式海鮮火鍋放題店,店內環境闊落自然坐得舒服,晚市套餐有3款不同價錢特色肉類提供,我哋點了下忍之卷已包括多款美食,除了係QR code落單品嚐其他美食,又可以係出面自助區攞火鍋配料,當中最吸引肯定自助海鮮檔人山人海,每日有任食時令5-8款生猛海鮮,係水缸自己夾超新鮮,有大連鮑、南非鮑、賴尿蝦、海蝦、花螺、青口、白貝等,飲品方面有玻璃樽汽水飲落夠晒氣同多款生啤任斟正,火鍋湯底鴛鴦鍋準備好開始逐一品嚐,先食下澳洲牛板腱肉質鮮嫩味濃厚,美國小牛排肥美又多汁,沾上蛋汁一起吃食更香滑,再來係海鮮有海蝦肉質爽口鮮甜、鮑魚肉質飽滿鮮嫩同青口都係出面海鮮檔捉夠晒新鮮,除了食火鍋配料仲有多款刺身帶子、八爪魚、甜蝦、馬刀貝一邊食,輪到即炸帶子天婦羅同炸蝦,炸得鬆脆可口, 仲有多款小食同一品料理,有蟹肉薯餅,榴槤炸彈、唐楊炸雞塊、炸一字雞翼,又繼續喺出面夾海鮮食下,保證食得滿足,最後攞埋甜品雪糕咁至完美品嚐一餐高質日式火鍋美食。
飲品方面有玻璃樽汽水飲落夠晒氣同多款生啤任斟正,