2019-10-17
都已經唔知第幾次嚟呢度食嘢啦,次次諗唔到食咩或者胃口冇咁好嘅時候都會揀佢因為越南嘅始終都有啲酸酸尾尾,幾開胃下!呢間鋪頭冇分店真係小店成日嚟到都唔開門,入邊裝修簡單整潔,老闆主廚唔知係越南人定泰國人但係聽佢都講到廣東話,試過聽到老闆出嚟問客人意見睇得出佢好有心搞呢間餐廳,我哋都俾個意見老細。基本上午市下午茶或者晚餐餐牌入邊嘅食物種類都差唔多係價錢有啲分別姐簡簡單單嘅裝修入邊位置唔算太多應該都有40個位左右一款一定嗌嘅就係越式撈檬,睇下你想配咩肉,手撕雞豬扒雞翼都好好食,佢嘅酸汁比起出邊食過嘅真係覺得好好,唔知係自己整還是入貨的,份量亦好充足配上炸蒜,花生,越式蔥油真係一流!次次黎到都一定嗌嘅就去湯河不過一定會加$8轉做冬陰公湯底,問過老細佢話佢呢個湯底係自己調配有時好快就會賣晒,入邊非常非常足料,圖上都見到蕃茄薄荷葉洋蔥蘑菇好多唔同嘅香料都唔係太識,飲落非常濃郁酸酸地唔係咁辣,真係好好飲!試過成碗飲晒,問過老細佢話佢係自己改良過,適合香港人嘅口味!總括而言呢間真係荃灣其中一間非常有心做嘅越式餐店
呢間鋪頭冇分店真係小店成日嚟到都唔開門,入邊裝修簡單整潔,老闆主廚唔知係越南人定泰國人但係聽佢都講到廣東話,試過聽到老闆出嚟問客人意見睇得出佢好有心搞呢間餐廳,我哋都俾個意見老細。 基本上午市下午茶或者晚餐餐牌入邊嘅食物種類都差唔多係價錢有啲分別姐 簡簡單單嘅裝修入邊位置唔算太多應該都有40個位左右 一款一定嗌嘅就係越式撈檬,睇下你想配咩肉,手撕雞豬扒雞翼都好好食,佢嘅酸汁比起出邊食過嘅真係覺得好好,唔知係自己整還是入貨的,份量亦好充足配上炸蒜,花生,越式蔥油真係一流! 次次黎到都一定嗌嘅就去湯河不過一定會加$8轉做冬陰公湯底,問過老細佢話佢呢個湯底係自己調配有時好快就會賣晒,入邊非常非常足料,圖上都見到蕃茄薄荷葉洋蔥蘑菇好多唔同嘅香料都唔係太識,飲落非常濃郁酸酸地唔係咁辣,真係好好飲!試過成碗飲晒,問過老細佢話佢係自己改良過,適合香港人嘅口味!
總括而言呢間真係荃灣其中一間非常有心做嘅越式餐店