2024-05-28 112 瀏覽
🔸牛肉火鍋放題 (120分鐘) $308套餐一共有4個價位,除咗可以任食所選套餐內包咗嘅好多種不同牛肉、豬肉、羊肉,仲有多款台式火鍋配料、台式小食、台式甜品、手搖飲品任飲任食🤓另外每位包一杯Movenpick雪糕😚🔸湯底一共有9款口味,揀咗招牌台灣沙茶鍋同台灣香濃椰子雞湯沙茶鍋香料味都幾重,濃郁嘅沙茶香味個人覺得最夾涮牛肉椰子雞湯聞落好香椰子味,但飲落比較清淡,不過就唔會蓋過食材味道🔸肉類Set C比起兩款平價啲嘅套餐多咗以下4款肉類▪美國安格斯牛小排油花最多,油香最重▪美國SRF封門柳肉味最濃,脂肪少啲不過牛小排同封門柳都偏薄同細塊,夾上嚟有啲碎濕濕好在上菜好快,可以一次過車晒成碟落去😤▪澳洲極上和牛牛味、口感、size正常,唔會鞋▪日本鹿兒島茶美豚梅肉片反而豚肉幾有驚喜,大大塊,肉質偏瘦但唔老,爽彈嘅,豬肉味幾香唔會有騷味。-🔸台式火鍋配料除咗scan QR code落單嘅餃子外,出面仲有自助區,有各類丸、腸、蔬菜、菇類、豆腐等等最推薦牛丸、甜不辣、芝士魚腐、百頁豆腐估唔到牛丸咁高質😳!係爆汁牛筋丸,牛味勁濃郁,係一咬就爆曬油脂個隻😛不過一粒已經好膩,食唔得多。-🔸台式小食落單同自
🔸牛肉火鍋放題 (120分鐘) $308

🔸湯底
一共有9款口味,揀咗招牌台灣沙茶鍋同台灣香濃椰子雞湯
沙茶鍋香料味都幾重,濃郁嘅沙茶香味個人覺得最夾涮牛肉

🔸肉類
Set C比起兩款平價啲嘅套餐多咗以下4款肉類
▪美國安格斯牛小排
油花最多,油香最重
▪美國SRF封門柳
肉味最濃,脂肪少啲
不過牛小排同封門柳都偏薄同細塊,夾上嚟有啲碎濕濕
好在上菜好快,可以一次過車晒成碟落去😤
▪澳洲極上和牛
牛味、口感、size正常,唔會鞋
▪日本鹿兒島茶美豚梅肉片
🔸台式火鍋配料
最推薦牛丸、甜不辣、芝士魚腐、百頁豆腐
不過一粒已經好膩,食唔得多。
🔸台式小食
落單同自助區加埋有十幾款小食
整體小食都幾有驚喜,個人覺得仲好食過啲肉😜如果落單撞正熱辣辣即整嘅話真係唔錯,最推薦以下幾款

▪鹽酥雞
酥脆肉嫩,無油益味,調味啱啱好
▪澎湖花枝丸
彈牙,仲食到唔少花枝肉粒
▪宜蘭蔥肉餅
蔥味濃,唔厚粉,咬落爆汁
▪台南府城蝦捲
外脆內軟,混咗洋蔥粒同蔥花好香
🔸甜品
任食甜品都有10款左右😎
試咗檸檬愛玉凍同雲呢拿雪糕窩夫,不過不失
🔸飲品
有別於一般火鍋放題罐裝紙包飲品,呢度提供手搖茶飲,淨係飲品都接近30款▪️

🔹環境:整體環境乾淨企理,係櫻花樹下打邊爐🤣
2024-05-25
10 分鐘 (堂食)
  • 美國Prime Grade牛肩胛