2009-08-24
尋日又出mk. 大熱天時獨個兒走, 口渴又去買珍珠奶茶.其實去買之前自己o係登打士街至奶路臣街行過一轉, 發覺台式飲品既鋪真係開左好多.連comebuy 都進駐埋. 亦都有一d 唔太出名但又自稱自己在世界上有多少分店既鋪. 開頭都想過去一試. 但間鋪係冇人幫襯, 所有人唔係comebuy就輕鬆飲, 再唔係就貢茶.我o係輕鬆飲儲多兩個印就有free drink, 當然就去哩間.輕鬆飲同以前都大不如前了. 以前條龍水蛇咁長, 但依家買飛就唔係好駛排, 返而等野飲就耐d叫了一杯最穩陣的珍珠奶茶半糖少冰少珍珠. 明知咁多人等, 遲遲都應該未整我o個杯, 所以去左買串燒再返黎.行行下見到又有一間輕鬆飲, 新既分店, 冇乜人排. 蠢左啦, 早兩日黎mk 都見到, 但自己唔記得左仲去間多人既買...返到黎見到櫃台已有兩杯奶茶放了一段時間. 我張飛係37x, 佢叫到36x.但過左一陣佢叫到我. 原來我那杯早就已經泡好放左o係度.嘩. 哩間野幾時變得咁有效率. 係你快左? 定係客少左呢?好在杯奶茶都仲係凍. 的確少冰少珍珠.我都係鍾意細粒珍珠, 因為大粒珍珠成日都吸唔到, 到最後奶茶都飲晒仲要晒氣吸d
叫了一杯最穩陣的珍珠奶茶半糖少冰少珍珠.
但過左一陣佢叫到我. 原來我那杯早就已經泡好放左o係度.
嘩. 哩間野幾時變得咁有效率. 係你快左? 定係客少左呢?
好在杯奶茶都仲係凍. 的確少冰少珍珠.
我都係鍾意細粒珍珠, 因為大粒珍珠成日都吸唔到, 到最後奶茶都飲晒仲要晒氣吸d 珍珠上黎.
茶味香濃. 但叫左半糖都好似好甜咁. 我懷疑唔叫少糖既時候佢地係落10匙糖...
仲係keep 住水準, 味道唔錯.
700cc. 飲完好飽.