2019-09-15 205 瀏覽
好耐都冇食雞煲喇🤤🤤🤤今晚一定要去煲一煲呀。第一次黎滾喜火鍋專門店,入去涼浸浸,好舒服。呢度佈置幾特別,有懷舊感覺,薈萃教堂玻璃嘅特式風格,感覺高貴清新。水吧位有冰室嘅格調,整間食店非常光猛,十分舒適。最可愛係熱情又主動嘅侍應叔叔,講野好似舊時年代嘅人,好似睇緊懷舊香港咁😂😂呢度係任飲任食,有不同收費$188/$208/$278,視乎自己想食咩牛黎揀,我地揀左中間價,食安格斯牛。揀好餐就黎麻辣招牌雞煲喇😋點左個微辣,本來想食芝士,但老公食唔到冇叫。一開蓋已經聞到濃烈嘅麻香味同好香嘅葱味。個醬汁真係香味濃郁,個汁會愈煮愈濃,好彩叫微辣,初初入口勁惹味,愈食會愈辣,但仍然好好食。雞肉嫩滑啖啖肉,份量唔夠唔緊要,因為可以再添。加入好多芫茜,將成個雞煲帶上另一個層次,芫茜控大愛。食完雞就加湯打邊爐,中和返雞煲本身嘅辣味,味道剛好。其他食材有安格斯牛,口感軟腍,牛味濃郁,就算滾得耐左,亦唔會有嚡口和同韌嘅感覺。無限添加,都係保持質素。另外有新鮮蔬菜,海蝦,丸物,餃子,大大午餐肉,黑椒味香濃嘅牛丸,魚皮,響鈴等等,全部食材幾新鮮,唔錯😋👍
好耐都冇食雞煲喇🤤🤤🤤今晚一定要去煲一煲呀。

麻辣雞煲

食完雞就加湯打邊爐,中和返雞煲本身嘅辣味,味道剛好。

海蝦,安格斯牛肉

響鈴,黑豚肉