系中環裡面, 忙裡偷閒的時候, 最需要放鬆一下自己, 而食甜野, 對於女仔黎講, 無疑系令自己最開心 最放鬆. 而chocolate + ice cream ~  試想下兩樣野 加埋一起食. 應該系令人好滿足既事!  中環既cafe shop 好多~ 賣雪糕都好多. 但係今次去呢間Venchi Chocolate. 令我一次滿足兩個願望, 一邊食雪糕, 一邊買chocolate! 鋪面設計得好靚, 好Grande. 系一間apartment的地下~ 見到裡面展示好多chocolate  同埋display 雪糕出黎, 相當吸引. 裡面既雪糕口味都算多, 而且口味好特別, 大多數唔會同其他雪糕店相同, 因為怕肥, 所以只係嗌jor 一球! 但係 佢地既staff 好sweet 好好人! 知道你第一次黎而且知道樣樣味都想試, 佢都會主動畀幾款我地試食! 最終揀jor 西西里島 開心果 味 ! 呢隻味唔會好甜, 而且每一啖都充滿開心果既味道!!每啖食完都感覺到口腔仲有那個果香!   所以(推薦大家可以試一下呢個味)!!!!因為太熱所以我都係留係室內食! 一邊食一邊望住d 朱古力! 令到自己開

裡面既雪糕口味都算多, 而且口味好特別, 大多數唔會同其他雪糕店相同, 因為怕肥, 所以只係嗌jor 一球! 但係 佢地既staff 好sweet 好好人! 知道你第一次黎而且知道樣樣味都想試, 佢都會主動畀幾款我地試食! 最終揀jor 西西里島 開心果 味 ! 呢隻味唔會好甜, 而且每一啖都充滿開心果既味道!!每啖食完都感覺到口腔仲有那個果香!   所以(推薦大家可以試一下呢個味)!!!!因為太熱所以我都係留係室內食! 一邊食一邊望住d 朱古力! 令到自己開心jor ! 忍唔住! 買埋朱古力!
  • 開心果雪糕