2021-07-13 354 瀏覽
在yOutube生活泰導視頻,台主忛哥,忛嫂在試食呢間食店時,有不愉快經歷,我曾經對他們透露不會光顧此店,但兩位主持深明大義,對我呢個牛魔王說,佢地在此食店不快遭遇,是該店待應,待客態度與食物質素無關,若你是牛魔王應要到此店一嚐牛肉食品,難得兩位台主大人有大量,以德報怨,我揾食肥華在7月12日,到此店踩場睇下佢係吾係持材傲物,店細都欺客,當日我和靚媽17:15下午茶時段到達此店,店内巳有八成入座律,果然有吾休做嘅氣勢,在門口測完體温後,一位男仕(可能係老細)就客氣安排,我倆入座另有兩位女侍應殷勤地為我倆開茶及落單點食物,因此店餐枱面積偏細,我倆衹點了,一客煎旦牛肉飯連粟米牛肉餅下午茶餐,另加山竹牛肉,乾蒸牛肉燒賣,牛肉腸粉,燒汁牛肉蝴蝶餅各一份,另如一碗佛手瓜㷛排骨例湯,正如忛哥,忛嫂所講此店牛肉出品真係得嘅,每樣牛之食品都有B+至A分数,個燒汁蝴蝶餅更是A+出品,若此店能保持當日食物水準質素及待客態度,應屬一間值得向無牛不歡嘅網友推薦的食店