2016-06-10 717 瀏覽
呢期追韓星真係追到人到顛,一係唔鍾意,一旦飯上真係好難甩身,好似上個禮拜就去左深圳睇iKON演唱會,下星期又要總動員去搶Bigbang黎緊7月喺香港既演唱會飛。我地成班犯傻既忠粉,今晚就出黎商量一下搶飛攻略,為左配合主題,自自然然又係食韓菜啦!因為有幾個團員都係屯門友,佢地就揸主意黎呢間開左十幾日既韓燒店食。大家掛住吹水都無乜影相,係影左鮮帶子同厚切五花腩。鮮帶子有8隻,158蚊,目測又新鮮又肥美,好似喺高級日本餐廳食果d刺身級帶子,真心想問係咪可以生食架?朋友叫我唔好咁心急,其實輕輕燒下表面再食會仲正,咁又係喎,燒過下有d外熱內冷、外脆內軟feel,又幾得意喎,同埋真係好鮮甜。而五花腩就128蚊,一層肉一層肥膏好吸引,雖然個個都話怕肥,但問邊個想食又個個都舉手喎!奇怪!果種鬆化口感都非筆墨所能形容架喇,只係覺得佢真係太邪惡o者,食完一次唔知又要跑幾多K先level得返lu!期間一邊食,大家已定好跟住落黎既追星大計,荷包又要大出血了~~~~

鮮帶子
五花腩
2016-06-05
30 分鐘 (堂食)
鮮帶子
五花腩