2021-06-24
今日星期日約咗好姊妹出去鬆一鬆,諗住發掘一下一啲性價比高嘅樓上Bar,見到呢間嘅評語唔錯,而且又近諾士佛台,於是就上去試一試。呢間酒吧餐廳環境潔淨,座位舒適。雖然鋪頭面積唔係好大,但係一點也不乏玩味,Beer Pong、美式桌球、訂vip房仲可以入去唱K添!另外餐廳有shisha可點,鐘意嘅朋友唔好錯過呀!🥰講番食物先🙈 原來餐廳午市套餐有6折,折後真係超抵,不過我果日係星期日所以享受唔到🥲𝐹𝓊𝓃𝑔𝒽𝒾 𝒹𝒾 𝒫𝒶𝓇𝓂𝒶 𝓌𝒾𝓉𝒽 𝑅𝑜𝒸𝓀𝑒𝓉 𝒫𝒾𝓏𝓏𝒶🍕 $98火爐火喉控制得宜,披薩口感香脆,冇多餘嘅燒燶。披薩嘅材料有巴馬火腿、黑松露、蘑菇、芝士同火箭菜。鋪滿超多嘅巴馬火腿加上熱辣辣軟綿綿嘅芝士令每啖都充滿鹹香味,佐酒一流。𝒜𝓃𝑔𝓊𝓈 𝐵𝑒𝑒𝒻 𝑀𝒾𝓃𝒾 𝐵𝓊𝓇𝑔𝑒𝓇 𝓌𝒾𝓉𝒽 𝒞𝒽𝑒𝒹𝒹𝑒𝓇 & 𝒯𝓇𝓊𝒻𝒻𝓁𝑒 𝐹𝓇𝒾𝑒𝓈 🍔🍟 $88香噴噴嘅黑松露粒鋪咗係脆扑扑嘅粗薯片上,令小編流晒口水🤤(不過小編覺得可以再多啲就好🙈) 迷你安格斯漢堡細細非常可愛🥰,肉質唔鬆散,保留到肉汁,抵讚🤟🏻𝒢𝓇𝒾𝓁𝓁𝑒𝒹 𝒞𝒽𝒾𝒸𝓀𝑒𝓃 𝒲𝒾𝓃𝑔𝓈 𝓌𝒾𝓉𝒽 𝐻𝑜𝓃𝑒𝓎 🍯 (𝟧𝓅𝒸𝓈) $52點菜時
黑松露巴馬火腿薄餅伴火箭菜
迷你安格斯牛肉漢堡伴車打芝士及松露薯條
蜜糖鄉燒雞翼
點菜時見係烤雞翼,不過上菜時見佢變咗唔似烤🙈但係食落都有驚喜,估唔到咁重蜂蜜味🐝🍯,味道非常濃厚。
Amaretto Sour & Fresh Fruit Daiquiri
𝒜𝓂𝒶𝓇𝑒𝓉𝓉𝑜 𝒮𝑜𝓊𝓇 🍋 $68(Happy Hour)
主要嘅成份有青檸同amaretto,係一款好甜嘅烈酒,簡單咁加咗青檸可以平衡番本身嘅甜,係一款幾啱女仔又幾消暑開胃嘅cocktail 🍭
𝐹𝓇𝑒𝓈𝒽 𝐹𝓇𝓊𝒾𝓉 𝒟𝒶𝒾𝓆𝓊𝒾𝓇𝒾 🍏 $68(Happy Hour)
主要嘅成份有青蘋果同青檸,夾帶小小荔枝味,以冧酒做底,整體口味都非常清新,綿軟順口的冧酒加上新鮮即榨蘋果,適合夏天飲🍹
總結而言,呢間酒吧餐廳性價比都幾高,平價調酒、炸物、披薩邊食邊玩超High!🥳🙈