2020-08-16
最近經常在家工作,但不代表比在辦公室上班空閑,我和同事們依然非常忙碌,有無數的工作要處理。不過在家工作,則可以在家附近吃想吃的東西做午餐,不用帶飯或在公司附近還貴價便堂,也不錯啦。雖然說可以選自己想吃的東西,但食飯時間只有一小時,所以只能選擇港人最愛的茶餐廳,快速、便利的港人快餐,然後又回家中開會啦。特色蕃茄濃湯配牛乳炒蛋 $50湯通粉可以轉做螺絲粉、意粉、米線、公仔麵或湯飯,選擇甚多,今次選擇較少食的螺絲粉。蕃茄湯色好深,望落去好濃郁,入口有超濃蕃茄味,加上炒蛋,幾高質呀。而且可以配一款配菜,我當然食招牌的瑞士雞髀啦。大大隻雞髀,上曬瑞士汁色,好吸引。雞皮好Q彈,入曬味,果然是招牌呀。焗芝士西蘭花 $38想食點蔬菜,所以要份焗芝士西蘭花。西蘭花焗至好腍,放滿芝士醬,好食呀。去茶餐廳食飯,一定要喝杯奶茶和紅豆冰,奶夠香,茶夠滑,紅豆夠腍,甜度啱啱好。
雖然說可以選自己想吃的東西,但食飯時間只有一小時,
特色蕃茄濃湯配牛乳炒蛋 $50
焗芝士西蘭花 $38