餐廳: 銀龍咖啡茶座
資訊:

2024-01-10 1292 瀏覽
幫手大型活動做車長,扶老携幼,幫手安排上落車嘅啫,其中一個點就喺嚟到鯉魚門食團餐。然而,因為座位所限,我哋有少部份人就需要另行安排午餐,其實晌海鮮街呢邊平平哋嘅選擇唔多 ,好似就喺得呢間「銀龍」,所以,簡簡單單喺度食餐晏。環境一眼望晒,典型茶餐廳格局,不過,就幾乾鮮企理,地方整潔,嚟得茶幾都知無咩太多服務可言,不過啲阿姐都幾好禮貌,又幾好傾,而霎眼望埋去都可以講喺區外客。呢度無乜飯餐碟頭之類,主要賣嘅都喺公仔麵、通粉,此外,所有嘢都喺散點,無話套餐、加配嘅組合,所以,計起嚟比出面茶記會貴咗一截。雙拼通心粉 $31睇嚟睇去都喺揀咗脆皮腸拼回鍋肉,因為都好耐無食過呢兩款食材,咪睇成碗通粉都紅噹噹,以為好辣,大家都知只喺罐回鍋肉嘅汁溝咗落去,所以,只喺微辣,但就幾惹味啲。老實講都喺啲現成嘢,所以,味道喺預期之內,最緊要啲通粉無過腍。至尊奶茶王 $22雖然改到個名都幾勁吓,不過,飲落又唔似預期咁犀利,查實個茶底都醇香嘅,口感都OK啦,但就唔會有咩驚喜感,個人覺得奶味偏重少少。因為都唔喺專登嚟食,所以,亦無乜期望,質素只可以講不過不失,但與一般茶記相比,因為無套餐嘅關係,定價會令人覺得偏高。
環境一眼望晒,典型茶餐廳格局,不過,就幾乾鮮企理,地方整潔
,所以,計起嚟比出面茶記會貴咗一截。
雙拼通心粉 $31

雙拼(脆皮腸、回鍋肉)通心粉
至尊奶茶王 $22

至尊奶茶王