2018-12-23 170 瀏覽
今晚嚟到朗豪坊行街睇吓買咩聖誕禮物,要搵嘢食之際周圍都咁多人,去到food court 人山人海真係唔知食咩好,呢個時候就見到一風堂啦,門口等位嘅人好少,等左一兩張飛就到我地啦,已經可以入座了!見到有個新餐牌,係期間限定嚟㗎!上面寫住有四倍大嘅紫菜同埋三倍增量嘅肉,一於試吓呢個拉麵先!而且$88 唔係特別貴~嘩,個拉麵塊紫菜真係大過我塊面呀,而且一大塊肉橫跨成個碗!湯底好濃郁呀!第二個拉麵我哋嗌左特製白丸元味,呢度所有嘅特製拉麵都係採用低溫豬柳叉燒嘅,而其他拉麵就係用卷腩同埋卷豬腩叉燒!呢款特製拉麵都係$88~呢款拉麵就同頭先嘅期間限定差好遠呀,感覺冇咁澎湃~佢嘅湯底同期間限定嘅湯底都係唔同㗎,豬柳叉燒就有4塊,份量都好夠!兩碗拉麵都配有半隻半熟蛋,仲有少少配料例如木耳絲同筍。另外,小食方面我哋就叫咗一客明太子雞翼,上碟嘅時候燒得好靚呀,仲配有檸檬可以俾我哋擠檸檬汁享用~明太子有少少辣,所以呢一個雞翼非常之惹味!呢度每一枱都有一壺茶俾我哋自己添加嘅!位置座落喺food court 外面,樓底空曠,係一個半室外嘅地方

呢度每一枱都有一壺茶俾我哋自己添加嘅!