2018-05-31 191 瀏覽
今日同朋友嚟銅鑼灣行街,撞正食飯時間,四圍都好多人排隊,朋友就建議不如搵間茶餐廳食飯,因為一陣要去尖沙咀攞嘢,所以搵間方便又快捷嘅餐廳。經過見到呢間茶餐廳都幾多選擇,又有午餐可以揀,就隨便入咗去。先要行一條小樓梯到樓上,店內都幾大,所以一黎到就有位,座位寬敞,我們坐在卡位上,四周都有電視看看。MENU好多選擇,價錢又好合理,下午茶同早餐都好抵,精美小菜仲多嘢揀,因為正值午餐時間,所以我揀咗食午餐。餐具全部放喺櫃桶,乾淨整潔。日式炒烏冬 $52烏冬好快就上枱,滿足到我肚餓嘅慾望同埋要快,上枱仲係新鮮熱辣辣,全部都係即叫即整,醬汁味香濃,唔會好鹹,烏冬軟身而且入味,都幾彈牙,眨吓眼就食晒成碟,好飽肚。大紅豆冰 $5另外配多杯紅豆冰,紅豆好大粒,入口腍身又香甜,椰汁味豐富,飲完透心涼。平民價錢喺銅鑼灣食到咁方便嘅茶餐廳,味道又好食,下次行街都會再係我嘅首選。

餐具全部放喺櫃桶,乾淨整潔。

日式炒烏冬 $52

大紅豆冰 $5