2017-08-19
黎左觀塘都已經2個多月了, 其實觀塘既改變真係好多, 食身既種類都好多, 而家新餐廳日日都開~真係少D 眼力都會隨時miss左一間今日個個同事都出去左開會, 剩返小貓三四隻既我地就去左一間西餐食好西~點解會叫佢做快食西餐, 首先間餐廳既size唔係好大, 但上菜既速度真係好快, 由等位到食完都只係大概用35-40分鐘 lol大家可以睇睇佢menu, 款式都幾多, set lunch 仲可以簡埋湯 + 野飲~一叫完野食, 轉個頭麵包同湯已經上喇, 今次朕叫左雜菜湯, 味道方面朕覺得有d兒太酸, 可能本身朕都唔係好鐘意食"紅" 既食物, 所以對紅湯冇咩特別好感, 但佢酸酸地又幾開胃~ 大家都不防試下~今次朕就叫左個最貴既西椒西冷配薯角~佢有樣幾貼心既事係佢汁係另上的, 如果d人唔係太鐘意食咁濃味就可以optional 咁點黎食~但薯角方面朕唔係太鐘意, 因為佢太淋~ 到個主角, 西冷扒, 朕叫左5成熟, 佢切開係都仲有小小姐色, overcook左小小, 個肉質都淋淋地~ 雖然份量唔算大, 但就正正合朕依個小鳥一般既胃口~總結:食物質素都唔差, 以一個lunch黎講雖然有小小貴, 但以半個
真係少D 眼力都會隨時miss左一間
一叫完野食, 轉個頭麵包同湯已經上喇, 今次朕叫左雜菜湯, 味道方面朕覺得有d兒太酸, 可能本身朕都唔係好鐘意食"紅" 既食物, 所以對紅湯冇咩特別好感, 但佢酸酸地又幾開胃~ 大家都不防試下~ 今次朕就叫左個最貴既西椒西冷配薯角~
但薯角方面朕唔係太鐘意, 因為佢太淋~
總結:
食物質素都唔差, 以一個lunch黎講雖然有小小貴, 但以半個鐘就可以食到一個full size 西餐, 又唔係茶記質素都值得加分~
唔知係唔係因為佢地所有野都係比較急, 餐廳細細但客人又多, staff都唔可以有慢慢服待你既好態度, 咁都值得體諒~