2019-03-01 404 瀏覽
女朋友話原來屯門有間隱世扒房,仲要係佢中學附近!嗰日去開屯門行街就順便book左位,位置雖然係村入面,不過都唔算難搵,喺輕鐵站行大概5至10分鐘就到,不愧為隱世扒房!🤣離遠見到個好似茶記士多個燈牌,估佢唔到!同老闆娘傾左兩句,原來呢間家庭經營餐廳日頭係普通快餐店,夜晚先開始大變身!變做西餐廳!👏🏻見到本身快餐店嘅面目,突然改頭換面變做西餐廳都覺得好有趣😎同女朋友每人叫咗一個dinner set:🐑炭燒香草羊架($188)🐄紐西蘭肉眼扒($188)-每個set都會包以下嘅嘢:🔸沙律🔸餐包+餐湯🔸餐飲-🥬沙律▫️dressing係黑醋,本人好鍾意呢個配搭,好開胃!▫️蔬菜都好新鮮,爽甜👍🏾🍅羅宋湯▫️超濃郁,唔係行貨,係好有誠意嘅餐湯!▫️蔬菜好足料,啖啖都食到!▫️而且煲到好林😍🐟周打魚湯▫️味道好鮮▫️同樣好足料!🍞熱辣辣嘅餐包,完全忍唔到口!🐮紐西蘭肉眼扒(配黑椒汁)5成熟▫️當問到西冷扒同肉眼扒嘅分別,侍應都好有耐性答我哋,佢話如果我哋鍾意食多啲肉嘅話就肉眼扒比較適合。▫️比五成熟左少少,不過依然keep到啲肉汁👍🏾🐑炭燒香草羊架▫️女朋友對牛冇乜興趣,佢比較鍾意食羊▫️擺碟有花過心思,幾精緻▫️羊肉燒得

見到本身快餐店嘅面目,突然改頭換面變做西餐廳都覺得好有趣😎

同女朋友每人叫咗一個dinner set:
🐑炭燒香草羊架($188)
🐄紐西蘭肉眼扒($188)
每個set都會包以下嘅嘢:
🔸沙律
🔸餐包+餐湯
🔸餐飲
🥬沙律
▫️dressing係黑醋,本人好鍾意呢個配搭,好開胃!
▫️蔬菜都好新鮮,爽甜👍🏾

🍅羅宋湯
▫️超濃郁,唔係行貨,係好有誠意嘅餐湯!
▫️蔬菜好足料,啖啖都食到!
▫️而且煲到好林😍

🐟周打魚湯
▫️味道好鮮
▫️同樣好足料!

🍞熱辣辣嘅餐包,完全忍唔到口!

🐮紐西蘭肉眼扒(配黑椒汁)5成熟
▫️比五成熟左少少,不過依然keep到啲肉汁👍🏾

🐑炭燒香草羊架
▫️女朋友對牛冇乜興趣,佢比較鍾意食羊
▫️擺碟有花過心思,幾精緻
▫️羊肉燒得好林,味道唔會太蘇
我哋兩個都覺得呢個羊唔錯!
2019-01-24