2020-11-17
2017 瀏覽
日本東京人氣梳乎厘班戟店!雖然班戟熱潮過左一排,人潮卻沒有減退。周末晚餐輪候時間為10-15mins。先落單後上菜,餐具、開水等均採用自助形式。K11分店分了店內及店外座位,開放式設計。後者私穩度較低。疫情下脫口罩進食,與路人距離太近,只有少量膠板相隔。相信店內環境會比較舒適。食物方面主要為班戟類,配以少量飲品作選擇。甜班戟選擇較鹹班戟多,價錢由$80-$108不等。不肯定是否受地方限制,食物用上即棄紙碟及餐具。一來感覺像快餐店,二來不太環保。包裝未夠完善,未夠吸引做到打卡able。撇除所有因素,食物味道唔錯。🔸奶茶班戟配自家製穀麥 $98奶茶班戟茶味醇厚,醬汁中可見茶葉碎,甜度適中。配上穀麥,增加纖維量,香脆可口。🔸提拉米蘇班戟 $108包括奶油、芝士、大量熱朱古力醬同插住一枝咖啡仔。味道有層次,較奶茶味甜。一份三件,一個人食哂會有少少漏,建議同朋友一齊分享食。班戟十分鬆軟,充滿空氣感,蛋味好香。加上蜂蜜和發泡牛油融合起來,入口即溶。一口班戟加上奶油,口感同日本食既差唔多,邪惡又幸福!
🔸奶茶班戟配自家製穀麥 $98
🔸提拉米蘇班戟 $108