2016-02-11 342 瀏覽
琴日我同我D朋友去開油麻地,諗住都係求其依飽個肚,點知我發現有間開張左幾日嘅食店,甘就入去試下喇。黎到海南雞,緊係要食番個招牌海南雞飯!食落啖啖都係鮮甜肉嫩嘅海南雞,配搭上秘製海南雞醬,簡直好好味!睇見人地食都流哂口水!仲有,好味嘅野又點止一個呀,難得我地三個中意食辣,甘岩佢有兩隻辣椒仔,甘就叫左個青咖喱雞飯。一試停咖到口,唔係幫佢賣廣告,但佢D辣同咖喱真係一流同好好食,裏面仲有個青色蕃茄,好爽口,可以一試!除左飯,我地仲有叫左碗泰式船仔金邊粉,呢個就唔係辣嘅,但可以食到佢嘅鮮甜味。牛肉鮮嫩唔怕靭,湯唔怕話好鹹好重口味。金邊粉爽口彈牙,食落唔會話太「林」。另外,當然唔少得香茅炸雞翼,炸至脆卜卜,賣相又叫好,食落得彈。全部計埋埋單都唔港$300蚊!

招牌海南雞飯
青咖喱雞飯
泰式船仔金邊粉
香茅炸雞翼
全部計埋埋單都唔港$300蚊!
題外話/補充資料: 如果你係學生就有優惠!
2016-02-02
  • 招牌海南雞飯、