2015-03-12 81 瀏覽
九龍城嘅食肆好多都喺小店,而且水準有番噤上下,睇完戲就去咗食甜品滿足吓自已嗰胃!去到糖佰府嘅門口覺得同平時食嘅有啲唔同,但又講唔出有咩唔同喎,唔理喇,食咗先啦!點解我唔再係學生?環境都幾好!問吓侍應先知,原來呢間同我平時食間嘅「糖百府」真喺完全唔同嫁!噤樣仲好,令我無預定概念,可以試下不一樣嘅!呢個就係我要食嘅白色世界,大量嘅爆爆珠同小丸子,加埋椰冰同西米墊低,勁豐富特別講講,呢度嘅爆爆珠同平時食到嘅有啲唔同,呢個係好輕易推一推都爆唔駛好似之前噤,要咬好多吓先爆,個口食完都攰哂!另外,椰汁打成冰,令味道更濃!好味呢!如果椰汁冰再多啲就好喇! 芒果焢嘅我,叫多咗個拿破崙同朋友share,薄身而又多層嘅酥皮,食落又脆,加埋吉士一齊食,好快就俾人清碟呢!

點解我唔再係學生?
白色世界
拿破崙

2015-03-02
$40 (宵夜)
白色世界
拿破崙