2021-04-17 236 瀏覽
呢間日本丼飯專門店都已經開咗好一段日子,每次經過旺角都見到排滿人龍等位,今日同朋友早到旺角就嚟呢度食一個early dinner啦!丼飯非常多選擇,除咗各式各樣嘅丼飯仲有揚物、壽司與及燒物以供選擇,我就覺得一碗碗食材堆到一座小山嘅丼飯較為吸引,於是我就叫咗三色海膽盛丼,而朋友就叫咗極上拖羅盛丼!而且丼飯係跟一碗麵豉湯,非常吸引!📍三色海膽盛丼 $288身為海膽控嘅我嚟到當然俾佢嘅三色海膽盛丼吸引啦!結果確實無令我失望,實物與Menu上面嘅圖片一樣震撼!飯上面佈滿金黃色的海膽!嘩!見到都兩眼發光🤩聽說三款海膽包括韓國、加拿大以及北海道的海膽,食落去真係分得出有唔同嘅特色,一款比較清甜,而另一種比較creamy 與及厚身,其中一款火炙了比較香口,三款海膽各有各好處但係都係入口即溶非常甜美,非常新鮮,加上上面有一隻小小的雞蛋為整碗飯畫龍點睛!海膽分量多到滿瀉,真是食到我舔舔脷十分滿足!📍極上拖羅盛丼 $248飯上面有好多塊拖羅鋪成小小山形,顏色非常鮮嫩而且新鮮,拖羅入口立即溶化,充滿了油脂,拖羅非常鮮甜而且有回甘,超級正!📍麵豉湯值得一題就是這個丼飯配送的麵豉湯,送上的麵豉湯熱辣辣而且非常足

三色海膽盛丼

📍三色海膽盛丼 $288
極上拖羅盛丼

📍極上拖羅盛丼 $248
麵豉湯

📍麵豉湯
值得一題就是這個丼飯配送的麵豉湯,送上的麵豉湯熱辣辣而且非常足料,裏面有豆腐卜、芋頭與及各種蔬菜,味道濃郁可口真是不錯!
綠茶

呢間日本丼飯專門店水準確係不錯,用大眾化嘅價錢食到高級日本食材,真係值得一試,我肯定下次會再來呢!
三色海膽盛丼
極上拖羅盛丼