5天前
今次已經係第二次食哩間餐廳。上一次食完覺得好食又抵食,一直都好掛住佢。今次經過哩個商場,再去食多次😛知道每逢晚飯時間一定大排長龍,今次特登一早去食咗飯先,避開繁忙時段,食飽先再慢慢行街😋生蝦(8隻) ($118)Live Shrimp in Thai Style一份生蝦有8隻。蝦好新鮮,蝦肉厚身,而且好彈牙。配埋生蒜片、辣汁👍🏻糯米雞翼 ($98)Glutinous Rice Stuffed Chicken Wings見到餐牌上面寫 “NEW” ,即刻叫嚟試吓🍗先將糯米飯釀喺雞全翼入面,再將外皮煎香,重點係全隻無骨🤣糯米飯夠味得黎又唔會好油,配埋脆皮雞翼,好香口。餐廳配泰式辣醬一齊上,點醬食 或者 就咁食,都好味。馬拉盞海鮮炒粉絲 ($88)Fried Bean Vermicelli with Belachan & Seafood上次食過炒河粉已經覺得好好食,今次試埋炒粉絲。配料有蝦、魷魚、帶子、粟米仔、洋蔥、三色椒。粉絲炒得乾身,夠哂鑊氣,好惹味。今次係食馬拉盞,完全唔辣,唔食辣嘅朋友都食到。椰皇沙冰 ($33)Coconut Shake食濃味嘢通常都會叫一杯凍飲。沙冰食到啲細細粒嘅
上一次食完覺得好食又抵食,一直都好掛住佢。
今次經過哩個商場,再去食多次😛
生蝦(8隻) ($118)
Live Shrimp in Thai Style
一份生蝦有8隻。
蝦好新鮮,蝦肉厚身,而且好彈牙。
配埋生蒜片、辣汁👍🏻
糯米雞翼 ($98)
見到餐牌上面寫 “NEW” ,即刻叫嚟試吓🍗
先將糯米飯釀喺雞全翼入面,再將外皮煎香,重點係全隻無骨🤣
糯米飯夠味得黎又唔會好油,配埋脆皮雞翼,好香口。
餐廳配泰式辣醬一齊上,點醬食 或者 就咁食,都好味。
馬拉盞海鮮炒粉絲 ($88)
上次食過炒河粉已經覺得好好食,今次試埋炒粉絲。
配料有蝦、魷魚、帶子、粟米仔、洋蔥、三色椒。
粉絲炒得乾身,夠哂鑊氣,好惹味。
今次係食馬拉盞,完全唔辣,唔食辣嘅朋友都食到。
椰皇沙冰 ($33)
Coconut Shake
食濃味嘢通常都會叫一杯凍飲。
沙冰食到啲細細粒嘅椰肉,有啲咬口,令飲品多啲口感,無咁單調。
味道亦唔會太甜,好清新。唔錯。
食過兩次都覺得好好食,味道 同 份量都好滿意。
食物選擇又多,價錢亦唔貴。
第時會再嚟食,一定會試吓佢個招牌咖哩軟殼蟹同蒜蓉包😋
不過睇漏單,份生蝦無入到優惠價,收咗正價🥲