2021-02-26
終於可以出黎食飯啦,我地特登揾左間好有情調既餐廳—Chef's Stage Kitchen。燈光帶點矇矓昏暗,周圍有好多葉子既擺設,真係好靚,比人一種好舒服的感覺。店員先奉上兩款麵包,醬汁味道酸酸甜甜,給人很開胃的感覺。鮮芒果及扒虎蝦肉沙律$128清新之選,芒果鮮甜,蝦肉厚身大隻,沙律菜種類多且新鮮,份量更是意外的大🥰炭燒美國頂級1855肉眼牛扒伴薯菜 (12安士) $348 擺盤好靚 ,份量都幾大~烤過嘅外層帶微微嘅焦香,肉味都幾濃而且入口肉質軟冧,有少少肥膏位,細緻軟嫩,食落口感都唔韌,肉汁都好豐富下。薯蓉調味啱啱好,好好味😋到而家都念念不忘!高級的牛扒絕對無誤。。意大利藍芝士烤啤梨意大利飯$148我對燴意大利飯飯一向興趣不大,但今次配上意大利藍芝士又是另一番風味,藍芝士經發酵所以味道比較強烈,味道好獨特。意大利飯質感啱啱好,食落好creamy,啤梨份量唔少,始終有用藍芝士作食材嘅餐廳唔多推介,如果大家中意食不妨試下呢間!!竹炭曲奇鮮奶 +$38(SET) 心型拉花!Oreo加牛奶沖,再配上竹炭。飲落帶有淡淡的Oreo味,口感creamy但唔會太膩,底下有少少oreo碎,旁邊的
店員先奉上兩款麵包,醬汁味道酸酸甜甜,給人很開胃的感覺。
鮮芒果及扒虎蝦肉沙律$128
炭燒美國頂級1855肉眼牛扒伴薯菜 (12安士) $348
擺盤好靚 ,份量都幾大~ 烤過嘅外層帶微微嘅焦香,肉味都幾濃而且入口肉質軟冧,有少少肥膏位,細緻軟嫩,食落口感都唔韌,肉汁都好豐富下。 薯蓉調味啱啱好,好好味😋到而家都念念不忘!高級的牛扒絕對無誤。。
意大利藍芝士烤啤梨意大利飯$148
我對燴意大利飯飯一向興趣不大,但今次配上意大利藍芝士又是另一番風味,藍芝士經發酵所以味道比較強烈,味道好獨特。 意大利飯質感啱啱好,食落好creamy,啤梨份量唔少,始終有用藍芝士作食材嘅餐廳唔多推介,如果大家中意食不妨試下呢間!!
竹炭曲奇鮮奶 +$38(SET) 心型拉花!Oreo加牛奶沖,再配上竹炭。 飲落帶有淡淡的Oreo味,口感creamy但唔會太膩,底下有少少oreo碎,旁邊的杏仁餅幾好味,夠鬆脆!
朋友叫左杯拖肥薑奶沙冰 +$38(SET),上面有些海洋的裝飾,很好看!幾特別~
今餐真係好滿足,overall幾樣野都好好食,每一道菜都非常精緻用心,而且環境都幾有Feel,成間環境唔會太嘈或者太靜,啱晒少少地幾個朋友或者情侶黎食飯!