餐廳: 大安茶冰廳
資訊:

2022-06-17 306 瀏覽
其實我未去過大安前身,裝修甚有舊時港式茶餐廳味道,不過餐牌上食物幾有創意,好多Crossover。下午茶時段無叫鹹食,叫左三款糕點同飲品,賣相幾打卡able,味道唔錯,不過價錢少少貴。流心焦糖蛋撻 $32 鬆脆外皮,蛋香味濃,加上流心焦糖漿,好味。杏霜卷蛋 $32 我本身唔太喜歡杏仁味,所以只係試左一啖,味道食得出杏霜味但唔算太濃,口感幾軟綿。檸茶曲奇 $36 加左糖漬檸檬,食到一粒粒,嗒到個檸茶味。而且塊曲奇大大件,口感軟身實在,成塊食應該幾飽肚,開心Share會好啲。拉鐵 $38 拉花係隻狗狗,賣相好靚。檸啡 $42 特濃咖啡加青檸,朋友話正常。泡泡樂 $42 呢個Cokeccino 幾有特色,奶泡加可樂,飲落有少少似雲尼拿味可樂。
流心焦糖蛋撻

拉鐵

拉鐵 $38 拉花係隻狗狗,賣相好靚。
檸啡 $42 特濃咖啡加青檸,朋友話正常。
泡泡樂

5 分鐘 (堂食)
流心焦糖蛋撻
拉鐵