2023-03-23
踢走Blue Monday👣兩個小編都好耐冇聚 所以就揀左間環境好好👍🏼又方便又好食既餐廳一齊共進晚餐😂其實K小編已經去過幾次 次次都會推介比朋友試 所以今次又再黎到🤤兩個小編都眼闊肚窄 叫左好多野食👉🏼👈🏼冬甫美人鍋 $228次次黎到 K小編都會推介呢個湯底👍🏼佢係以半隻雞再加一大舊既冬瓜配以蟲草花、花膠、桃膠、竹笙同娃娃菜既一個湯底 真係勁足料😚店員會比我地影完相再剪開隻雞同埋舊冬瓜 佢叮囑我地要飲左湯再打邊爐 個湯兩個字可以形容為清甜😎 大推💯安格斯牛肉(小)$198其實佢仲有好多唔同種類嘅牛 有分大同細size 咁我哋得兩個人所以就揀咗個細size 牛肉都有牛味 而且同價錢都成正比😜四寶丸 $118分別係豬肉丸、牛丸、蝦丸同墨魚🦑丸 真係想講每隻丸都太出色 但最特別既莫過於係豬肉丸🤩佢加左梅菜係入面 食落好夾😂其他3類丸都好彈牙醬爆瀨尿牛丸 $48雖然叫左個四寶丸但見到佢話呢個特色丸又好想叫🫣食落第一啖就知冇叫錯 奉勸大家唔好一撈起就食 因為會爆汁 係爆汁!好juicy 好好食😋田園拼盤 $78由於兩個小編都好中意食菜🥬又費事揀😅所以小朋友先揀架姐 我地全部都要😆全部都好新鮮
冬甫美人鍋 $228
安格斯牛肉(小)$198
四寶丸 $118
醬爆瀨尿牛丸 $48
田園拼盤 $78
由於兩個小編都好中意食菜🥬又費事揀😅所以小朋友先揀架姐 我地全部都要😆全部都好新鮮同埋好明顯洗得好乾淨
老友鬼鬼 $68
呢個係即食既小食 諗住等個湯底滾就食住d小食 呢款係黑松露墨魚滑釀油炸鬼 脆卜卜 幾好食😋再點埋個醬 酸酸地又幾開胃
蜂巢豆腐 $38
平時食開既蜂巢豆腐都係細細舊 佢呢度毫不吝嗇🫣個豆腐索晒啲湯汁 所以好好食
炸枝竹 $38
呢個都係吸哂湯底既精華 好入味 同埋落左好耐都唔會碎哂 份量都好多
大檸樂 $48
打邊爐又點少得野飲 大杯裝既凍檸樂 不得了❗️
最後仲有甜品食 懷舊啫喱(插着旗仔嗰啲)同埋金魚年糕糖不甩 比較特別既應該係後者😚店員會將兩條金魚年糕放落個湯底煮 然後就會有切粒再整落花生碎同糖果度 口感煙煙韌韌 好食😋
值得一讚 除咗環境坐得舒服外 兩個小編一致都覺得佢地既服務質素好好 呢個亦都係其中一個K小編一去再去既原因之一😎而且鋪面裝修既風格行懷舊路線 可以影下相打下卡