2023-11-26 1390 瀏覽
Bookmark 左好耐既小店,終於扚起心肝嚟試吓。添記法包已經係佐敦幾十年,鋪頭入面貼滿大大小小嘅報道,可見信心保證。由於得老闆一人主理及即叫即整,所以預咗要等一陣。添記嘅越南法包,只賣一款口味,但有分大及小兩個Size。如果覺得太多,食唔晒,可以叫老闆一開二,就可以同朋友Share。💜小法包 $44 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5)我叫了小法包,一開二,作為下午茶剛剛好。餡料方面,入面有4種肉:扎肉、豬手、腩肉,仲有法式嚼肉是用雞潤同豬肉碎製成,配菜有酸蘿蔔絲同青瓜。配菜中和左餡料嘅肥膩感覺,配搭天衣無縫。法包🥖方面,老闆係焗之前噴少少水,令到法包外皮酥脆,入面鬆軟帶少少煙靭,唔會過硬。整體食落口感豐富,可口美味。雖然價錢上並非稱得上便宜,但尚算合理,值得再度回訪,下次再試埋蒜蓉包。🍴整體評價:✅口感豐富✅支持用心小店✅適合下午茶或宵夜💰人均消費$44

💜小法包 $44 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5)
我叫了小法包,一開二,作為下午茶剛剛好。

🍴整體評價:
✅口感豐富
✅支持用心小店
✅適合下午茶或宵夜
💰人均消費$44
小法包

2023-11-25
10 分鐘 (外賣自取)
下午茶
小法包