2024-07-29 257 瀏覽
天后好多餐廳都臥虎藏龍,今次搵到一間樓上嘅火鍋店係以老香港情懷為主題,無論裝修、餐具定係擺設都十足幾十年前嘅香港🇭🇰見到餐廳而家做緊大優惠【啤酒$1/支】😳要以$10買10支,飲唔晒唔緊要,可以暫架鋪頭,下次幫襯再飲過😆😆😆今晚卜卜蜆鍋 鍋底有好多選擇,今晚想食得清淡啲所以揀左卜卜蜆鍋,店員建議先食晒蜆同飲啖湯先開始打邊爐😆蜆肉大大隻,而且數量幾多,湯底亦鮮甜,鍋中仲有好多芽菜同娃娃菜,索晒蜆肉嘅精華頂級安格斯牛頸脊 牛頸脊牛味香濃,而且入口軟嫩,雪花分布平均蒙古羊肉片羊肉片同樣嫩滑,而且唔膻,脂肪唔算多,食落唔會覺得油膩蘇格蘭蟶子. 日本扇貝2款海鮮嘅size都好大隻,蟶子口感彈牙爽脆,扇貝煮完都keep 到好厚肉😂而且味道鮮甜,好好味白鱔片切得厚薄適中,肉質食落Q彈爽口,放落蜆湯煮更加鮮甜鮮墨魚滑墨魚滑撈埋蟹籽食落彈牙,好足料自製炸魚皮魚皮炸得金黃香脆,每塊都好大塊,口感十足雜菜拼盤.海帶結.稻庭烏冬打邊爐臨尾落埋啲蔬菜同烏冬索晒蜆肉、海鮮同牛肉嘅精神,非常鮮甜,蔬菜拼盤有雲耳、蕃茄、娃娃菜、唐菜、油麥菜等等,好多種類都可以一次過食晒

見到餐廳而家做緊大優惠【啤酒$1/支】😳

今晚卜卜蜆鍋

頂級安格斯牛頸脊
牛頸脊牛味香濃,而且入口軟嫩,雪花分布平均

蒙古羊肉片
羊肉片同樣嫩滑,而且唔膻,脂肪唔算多,食落唔會覺得油膩

蘇格蘭蟶子. 日本扇貝

白鱔片
切得厚薄適中,肉質食落Q彈爽口,放落蜆湯煮更加鮮甜

鮮墨魚滑
墨魚滑撈埋蟹籽食落彈牙,好足料

自製炸魚皮
魚皮炸得金黃香脆,每塊都好大塊,口感十足

雜菜拼盤.海帶結.稻庭烏冬