2020-03-10
我見餐廳在一個網上平台訂位可以晚餐主菜買一送一今日男朋友又接我收工,咁就去試吓,因為我在附近返工平時都係食lunch冇試過dinner ,lunch 態度都唔好成日幾個職員圍埋傾計,叫極都冇人理,但由於就腳所以都經常幫襯但今次經歷後以後都唔會再去幫襯。 一去到見到個女職員係reception ,平時lunch 唔覺眼佢係度,今晚dinner 終於見到成日係食評被人投訴既佢,真係聞名不如見面。我預約左時間準時到達,同佢講預約了佢話見唔到booking 我話我係網上預約(重點我態度好好佢黑面黑到好似全世界得罪佢一樣),佢就望下個iPad ,我再問請問見唔見到我的booking 佢又唔答,就直接攞起一堆menu 就行,又冇表示我地是否可以行去坐座,我唯又再問佢,係唔係見到我地個booking ,佢就答單字:有 我都算啦我跟住佢去佢安排的坐位,當中大概又7台枱唔算多人大把枱,佢安排我地坐係後欄隔離又濕又嗅,我見咁多位就問佢可唔可以坐坐另一張枱,單佢個樣黑到唔識形容,咩都冇答就大大力咁攞起menu 發脾氣走,真心我都係黎幫襯唔洗咁既態度嘛,我都繼續忍,諗住是但唔想行來行去求其食。成功坐低諗住點
成功坐低諗住點餐,就有個男職員行堆黎,我男朋友就問我地網上平台訂是否有主菜買一送一,個男職員竟然講,吓係個平台提供俾你唔係我地餐廳提供,你有訂坐咪有你冇訂咪冇囉,我心諗咁搞笑既,你餐廳唔願意做呢個promotion 可以唔參加的,你做得就唔好咁既態度啦,好似人地欠你咁。無非都係想吸引多點客人來幫襯啫,而且係指定五款主菜有買一送一優惠,都係特別貴果d,我食餐飯唔係黎受氣,我都試過其他餐廳做買一送一優惠人地都唔會咁既態度,起碼當我係客人。