2024-01-18
如果你想搵間坐得舒服既甜品店同朋友傾計,建議小方糖,he she eat或嚐糖都好過佢。 同友人共3人,一入去坐低就被要求調臺,原因是後面有4位客人剛進店。於是,我地被調到2人臺,面向牆壁兼友人坐廁所門外。 點完餐,因友人經常被撞到,見有空位問可否調臺,被告知如有4位客人進店都要再次調臺,我地話ok,但見其實有其他兩位客人坐緊4人臺。 食物方面,我地點左一個黑芝麻,一個milo,裝飾幾靚,但食到一半已變成水,應該是下面食材導致。黑芝麻下半部分是豆腐花,milo同樣是食到一半變成水,所以睇唔到有咩。 食完放低匙羹侍應即刻過來收,再回頭催促埋單交臺,但比錢時見到店裡其實有空臺。如果有限時30分鐘,建議列明,以免誤會。 總結,如果想食冰的話,同樣價錢以食物質素和服務對比,建議shari shari和he she eat,坐得舒適不在話下,亦不用比錢受氣。