2023-03-22
金鶴拉麵食過都幾次啦,第一次食侍應話俾我哋知download個 app就可以做會員,免費架,一入會員就有💯分已經可以即刻換可樂或者糖心蛋,不過我冇即時換留咗第二次換餃子🥟1蚊1分我覺得好抵,食多幾次可以換埋拉麵添牙😍🥢極濃雞白湯拉麵先講個湯真係好濃郁,掛湯得黎又唔會覺得鹹,味道啱啱好,麵煮得啱啱好就算係濃醬汁嘅包圍下都仲有啲口感個隻😋,上面有啲咋牛蒡絲甜甜地,低溫慢煮雞肉真係嫩咬落好軟熟就算係湯底入面都好夠味🥢北海道蟹湯拉麵一入去就聞到蟹嘅味道,個湯底係雞湯,拆左嘅蟹肉嘅鮮味再加有質感嘅拉麵一啖食落去好滿足🤤🥢醬油拉麵啲湯底就好香濃鰹魚湯,啲醬油味道唔會太濃烈,又唔會太淡,醬油同鰹魚湯味道好平衡。慢煮豚肉好鬆軟,呢個醬油拉麵暫時係喺香港食過最似日本味道,足夠令我止思鄉癮🥢日式餃子餃子一份有四隻,餃子皮好薄,而且唔會太乾,啲餡料都好入味,口感好豐富。而且啲餃子煎到好脆口,好有嚼勁,外脆內軟,好好味!完全冇油膩感,好適合配啤酒飲用🍺總括嚟講佢地嘅拉麵真係好好食,呢個價錢仲有會員制我覺得超值,除咗拉麵佢哋仲有串燒,下次我會試埋佢哋嘅串燒💙
🥢極濃雞白湯拉麵
🥢北海道蟹湯拉麵