2020-03-12
話說阿妹因為武漢肺炎要cancel韓國之旅,所以就帶佢黎食炸雞補數。一出lift就見到喇!出面仲有螢幕放映餐牌,所以如果peak hour黎到要等,都可以一路等,一路望下諗吓有咩食!一入到去其實都幾full,同埋我諗因為疫情,店員唔會安排到啲人坐到好逼,都幾多張檯係兩個人坐四人位,咁就唔洗同隔離檯啲人坐得太近,減少飛沫傳染機會😌研究完餐牌之後,我地三個人就嗌咗牛排骨湯($188)、芝士年糕拉麵($158),同雙重滋味炸雞($235):香蒜炸雞+韓式甜豉油炸雞。唔係等咗好耐,個芝士年糕拉麵就到喇!個碟真係好多芝士!夾親麵或者年糕都會癡住🤣🤣🤣超級邪惡。除左年糕、拉麵,仲會有蛋、椰菜同埋魚糕。辣醬嘅味道偏甜,較適合香港人口味,但當然辣味後勁都勁,同樣滿足埋鍾意食辣嘅人。就黎食完拉麵,炸雞就到喇!炸雞黎到嘅時候超熱,係熱到辣手🤣食落外層好香脆,但裡面仲係好鮮嫩,唔會鞋咗。因為阿妹唔太受辣,所以就嗌咗偏甜嘅口味。香蒜脆雞就比較甜,有少少似甜酸醬味🤤,韓式甜豉油相比之下就重少少豉油味,岩啲唔太嗜甜嘅人。每舊炸雞份量都唔少所以超級飽肚!舖頭亦有提供膠手套、裝骨盤,方便大家用手大大啖食🤣食完炸雞,緊
唔係等咗好耐,個芝士年糕拉麵就到喇!
就黎食完拉麵,炸雞就到喇!
炸雞黎到嘅時候超熱,係熱到辣手🤣
每舊炸雞份量都唔少所以超級飽肚!
舖頭亦有提供膠手套、裝骨盤,方便大家用手大大啖食🤣
食完炸雞,緊係飲返啖湯潤下喇。
鍋牛排骨真係好多牛排骨,有大概4-5舊大排骨。除此之外,仲有唔少菇🥰
碗湯味道清清地咁,可以中和炸雞同拉麵嘅味道,食完成餐飯都唔會好膩。