2019-10-22
不知不覺間已經過咗兩個星期,同朋友喺駿發花園附近睇完戲之後,想食西餐,行行吓入咗去呢間餐廳。打開隻門嘅時候見到呢間鋪頭係有主題嘅,以音樂夾Band為主題。定期會有表演,出show, 我叫咗炭燒法國羊西冷扒套餐,加咗幾蚊叫咗杯比利時特濃朱古力。先講個羊先,味道唔錯,望落去好厚身,但一啲都吾鞋,好容易切落去,食嘅時候加左少少配汁,吾算穌,肉質有口感,一個字正。個杯嘢飲飲落去有陣陣朱古力味,貨真價實,好濃烈,一路同朋友傾計,一路飲,爽。重點係價錢一啲都唔貴,比起出邊餐廳嘅扒類真係平好多!佢哋有好多唔同嘅音樂歌手會去鋪頭表演,一路聽live music一路食飯,交流下,都好寫意,好難得香港仍有支持音樂嘅小店!Support ~