2024-05-05
週末當然要懶洋洋咁度過,我同朋友相約係Sole Mio,Sole Mio位於中環蘇豪區中心地段,價錢卻非常平易近人,free flow只需要$168,可以飲曬紅酒、白酒同指定烈酒cocktail👀我同朋友同樣叫左brunch set ,是日湯品係超級濃郁既蘑菇湯,仲附送熱辣辣新鮮出爐既蒜蓉包,非常香脆😋- 芝士及冷盤火腿拼盤冷盤火腿包括義大利薩拉米臘腸、風乾火腿、三文魚,另外仲有啲水果同蔬菜,非常豐富。芝士相對上比較少,不過食肉獸既我當然唔介意🤣- 卡邦尼意粉對我嚟講,醬汁夠creamy加上意粉掛汁係卡邦尼好食既必要條件,Sole Mio既卡邦尼完全做到以上兩點🥰- 豬肋骨豬肋骨好厚肉,肉質軟稔,甚至有少少入口即化。醬汁同一般配搭既BBQ醬完全唔同,味道酸酸甜甜,令人食慾大增。- Panna Cotta 奶凍好滑溜,紅色醬汁係raspberry醬,為奶凍增加一份香甜。最後老闆非常好客請我地飲limoncello shot,味道唔太甜比較重酒精。坦白講味道唔算話非常出色,但整個用餐體驗非常愉快👍🏻
- 芝士及冷盤火腿拼盤
- 卡邦尼意粉