2018-06-29
雖然係夏天,但係都阻止唔到我同朋友想打邊爐嘅決心。我地知道牛氣係多人排隊,所以就book定位先。晚上九點鐘後食和牛係有九折嘅,不過我哋今日冇食和牛套餐,而係食咗最平嘅餐我地點左豬骨湯底,雖然個樣有啲似平時食公仔麵個湯,但其實佢味道濃郁食落唔係公仔麵嗰種味精味!牛肉方面,由於我哋叫咗最平嘅餐,我哋啲牛肉對比起隔離枱貴少少嘅無咁靚,好明顯脂肪嘅分佈係比較少。淥完嘅牛肉,雖然唔係好多脂肪,所以係有少少un,不過其實都好有牛味。豬肉都係切成薄片,所以咬起上嚟唔會話好難咬而我哋個餐都有雞肉,雞肉淥完都算幾滑,不過我地一心食牛,就encore左幾次牛。配料方面,其實佢嘅選擇都算多,有芝士丸、麻辣丸、蟹棒、脆皮腸,同埋各種蔬菜,圖中嘅係一個叫”湯包”,以為係普通有肉嘅丸,點知原來係芝士粟米,芝士粟米煮熱左好似食緊粟米湯,有驚喜!食到最尾有甜品,現場有乳酪可以自己唧,乳酪奶味比較重,不過係好味嘅。仲有movenpick雪糕,一粒粒朱古力碎喺雪糕入面,係我最喜愛嘅朱古力雪糕品牌呀三五知己有時坐低淥下淥下,傾足一晚已經好開心
食到最尾有 甜品,現場有乳酪可以自己唧,乳酪奶味比較重,不過係好味嘅。
三五知己有時坐低淥下淥下,傾足一晚已經好開心