2023-05-13
我因為有少少掛住日本嘅串燒,所以就拉咗我男朋友去食呢一間居酒屋。見到佢個二人前而家做緊八五折,而我哋又係唔想諗,所以就直接嗌咗呢個鳥居二人前。蟹肉芝麻醬凍菠菜啲蟹肉好鮮甜,同芝麻醬嘅配搭好恰到好處,唔會太濃唔會太淡,好適合我嘅口味。啲菠菜清爽唔澀,同埋啲蟹肉同芝麻醬嘅味道互相襯托,令味道更加豐富。燒鱈魚乾啲魚乾燒得香脆可口,帶有一點點鹹味同甜味,啲魚乾嘅香味十足。愛知縣白象拔蚌刺身啲蚌肉鮮甜爽脆,肉質細嫩,啲蚌肉味道清新,令人感到非常清爽。啲蚌肉切得薄薄嘅,啲鮮味充滿口腔,而且份量都幾多。味噌燒日本帆立貝啲帆立貝肉質鮮嫩,燒得恰到好處,啲肉質保持了原有嘅鮮甜味道,啲汁濃郁香甜,與啲帆立貝汁嘅鮮味完美結合。味噌燒龍蝦啲龍蝦肉質鮮甜彈牙,燒得啱啱好,加埋啲汁得更加好食。串燒當中我最鍾意食嘅係月見免治雞肉棒。佢哋用咗無菌日本雞蛋,加埋啲蛋漿一齊食,啲味道香濃,令味道更加豐富。加拿大海膽伴冷稻庭烏冬啲烏冬口感彈牙有嚼勁,加埋啲海膽,味道鮮甜,口感滑順。啲冷稻庭嘅清香同啲海膽嘅鮮甜味道好夾。甜品朱古力麻糬窩夫,朱古力味幾香濃。整體嚟講,銅鑼灣區嘅餐廳有咁多海鮮食,我覺得性價比嚟講幾高。
啲蟹肉好鮮甜,同芝麻醬嘅配搭好恰到好處,唔會太濃唔會太淡,好適合我嘅口味。啲菠菜清爽唔澀,同埋啲蟹肉同芝麻醬嘅味道互相襯托,令味道更加豐富。 燒鱈魚乾
啲魚乾燒得香脆可口,帶有一點點鹹味同甜味,啲魚乾嘅香味十足。 愛知縣白象拔蚌 刺身
啲蚌肉鮮甜爽脆,肉質細嫩,啲蚌肉味道清新,令人感到非常清爽。啲蚌肉切得薄薄嘅,啲鮮味充滿口腔,而且份量都幾多。 味噌燒日本帆立貝
啲帆立貝肉質鮮嫩,燒得恰到好處,啲肉質保持了原有嘅鮮甜味道,啲汁濃郁香甜,與啲帆立貝汁嘅鮮味完美結合。 味噌燒龍蝦
啲龍蝦肉質鮮甜彈牙,燒得啱啱好,加埋啲汁得更加好食。 串燒
當中我最鍾意食嘅係月見免治雞肉棒。佢哋用咗無菌日本雞蛋,加埋啲蛋漿一齊食,啲味道香濃,令味道更加豐富。 加拿大海膽伴冷稻庭烏冬
啲烏冬口感彈牙有嚼勁,加埋啲海膽,味道鮮甜,口感滑順。啲冷稻庭嘅清香同啲海膽嘅鮮甜味道好夾。 甜品
朱古力麻糬窩夫,朱古力味幾香濃。 整體嚟講,銅鑼灣區嘅餐廳有咁多海鮮食,我覺得性價比嚟講幾高。