📍 PENTOLA(Kt )再次嚟到Pentola ,上次去大埔,今次嚟到觀塘分店餐牌各有不同,但龍蝦手工意大利粉,仍然係招牌。今次我地就食下兩人套餐。$368/2人份量,好抵食🤭而且好豐富☺️🔸 白鯷魚茄子蓉多士十分有噱頭,酸種多士表面夾左兩條魚,賣相不令人討好,但估唔到係另一番味道👅雖然係細魚,但唔會好腥,又冇魚骨,一啖食落去都唔怕,抵讚💕🔸 意大利風乾火腿拼盤24個月巴馬火腿拼提子,份量好足夠parma ham好大塊,但偏咸,好彩個提子夠甜中和到,配埋莎樂美腸、寇帕火腿有多重口感👍🔸 意大利香草醬闊扁麵香草醬份量適中,夠撈均成碟闊扁麵。由於係全人手手工製作,所以好彈牙,唔會好淋。配搭蕃茄乾,酸度更可調和~🔸 慢煮牛面頰番紅花意大利飯牛面頰、番红花、巴馬豆芝士、意大利飯醬汁creamy,充滿龍蝦香味。牛面頰唔會太過腍身,仲好爽口飯粒比傳統意大利飯偏軟䅮,做得十分之出色!😍🔸日式炸雞配明太子醬每一口都是極致的炸雞體驗,外酥內嫩,經典的香酥口感伴隨著深沉的明太子醬,是炸雞的極致享受~🔸 奶凍配百香果醬上面鋪滿甜甜既百香果醬,每啖沾上奶凍,好好食😋好重奶香味,係我最愛😍🔸 TIRAMISU
📍 PENTOLA(Kt )

🔸 白鯷魚茄子蓉多士
雖然係細魚,但唔會好腥,又冇魚骨,一啖食落去都唔怕,抵讚💕
🔸 意大利風乾火腿拼盤

🔸 意大利香草醬闊扁麵

🔸 慢煮牛面頰番紅花意大利飯
牛面頰、番红花、巴馬豆芝士、意大利飯
醬汁creamy,充滿龍蝦香味。
牛面頰唔會太過腍身,仲好爽口
飯粒比傳統意大利飯偏軟䅮,做得十分之出色!😍

🔸日式炸雞配明太子醬

🔸 奶凍配百香果醬
🔸 TIRAMISU
這款提拉米蘇帶有濃濃酒氣
是大人味的提拉米蘇!
入口即化的海綿蛋糕
淋淋上柔滑細緻的奶油
撒上可可粉、咖啡粉點綴
細細品味是種享受!✨