2022-08-16 2079 瀏覽
一段日子冇去科學園,原來而家已經有好多唔同特色嘅舖頭進駐,呢間店所處嘅地方比較清幽,外面對住一片草地,感覺好chill,收工過嚟真係好舒服叫左杯lodon pride先,其實出面落緊小雨,不過個環境咁舒服,喺窗口位望出去真係幾寫意後來越來越大,店員都好細心咁樣請我哋坐返向店面果一邊,然後慢慢拉返起一個玻璃門,又有另一種感覺QR code落單好方便,可以同店員講即上定來齊。先來一個威靈頓牛柳,要預30分鐘,所以叫住紐約芝士汁大蝦意大利燴飯先。整開之後發現蝦比想像中大,煮得剛好唔太乾,個飯非常讚!每一口都俾芝士包圍住,係幸福嘅味道(有心機嘅人可以乘機用2隻蝦輕鬆整個心❤氹下女仔)我地就算啦,蝦好方便切,非常好。食食下威靈頓牛柳就嚟到喇,表面上睇唔係好大,實際上係幾厚身,而且會上咗焗薯,非常之健康一人一半之後,大家食咗一部份已經開始覺得飽飽地,肉質幾軟熟,外皮亦都有適度嘅酥脆,配菜我哋都食晒,好欣賞呢度嘅食品都唔會太過鹹,可以享受到食物嘅原味甜品方面,呢度嘅選擇唔算多,我諗咁都代表着餘下嘅選擇都係令人有信心嘅,我哋選擇左自家製蘋果批雪糕喺上面般溶化嘅狀態同軟林林嘅蘋果非常之夾,底好鬆化,並唔

QR code落單好方便,可以同店員講即上定來齊。

(有心機嘅人可以乘機用2隻蝦輕鬆整個心❤氹下女仔
)我地就算啦,蝦好方便切,非常好。

自家製蘋果批

雪糕喺上面般溶化嘅狀態同軟林林嘅蘋果非常之夾,底好鬆化,並唔會好似出面咁甜,蘋果嘅味道香味亦都仲保留到,分量亦都非常之適合大家分享。

呢間舖頭好適合同朋友一齊聚會,希望有機會多啲人嚟坐大枱叫多唔同食物一齊share。
  • 自家製蘋果批
  • 紐約芝士汁大蝦意大利燴飯