2024-03-30 818 瀏覽
平日呢頭好清靜,假期都唔例外,想慢慢食唔限時就啱哂。益力多茶,味道幾驚喜,以為好小朋友口味,無諗過呢個組合幾適合大人,menu可自選少甜少冰,想keep fit都無壓力。之前食過呢度嘅意粉,今次試吓意大利飯,上面好多芝士碎,入邊混合左蟹肉,每一啖都食到,不過我自己就比較鍾意鋪晒喺面果中震撼感,餐廳可以考慮吓,打卡效果更加好龍蝦包,蝦肉係原條,唔係出面嗰啲碎咗嘅蝦蓉,口感爽脆,好好味,同鬆軟嘅包好夾,薯條就正常發揮,手機落單,但可以另外叫少汁韓式炸雞,外皮好脆,裏面keep到有肉汁,餐牌上仲有另一款炸雞翼,我以為韓式炸雞係雞球,原來都係雞翼,不過味道唔錯,配甜辣醬重點推介喺呢度嘅甜品,你估唔到呢度甜品選擇唔多,但非常值得食,好食過外面好多Cafe,焦糖香梨批!玉桂味好香,梨肉焗到外脆內軟,批底口感鬆化,無apple crumble咁甜,好好味!環境舒服,食完嘢又可以行吓海邊,而且你呢頭嘅人都係比較享受清靜,希望下次又有新Menu可以試啦
平日呢頭好清靜,假期都唔例外,想慢慢食唔限時就啱哂。

• 焦糖香梨批
  • 龍蝦包
Hunky Dory📍 沙田白石角香港科學園科技大道西19號19W大樓2樓245室朋友屋企附近嘅科學園有好多高水準同有特色嘅餐廳,踏入二月,我哋都想搵啲西餐廳食下飯,感受下情人節嘅氣氛。於是星期日嘅晚上,我哋搵咗佢屋企附近嘅一間西餐廳食晚飯。Hunky Dory係一間主打經典英式美食、fusion 韓國料理、各款西式小食、咖啡同酒類飲品嘅西餐廳。餐廳喺正露天花園隔離,環境寧靜,有唔少喺科學園返工嘅打工仔同住喺附近嘅年輕家庭都好鍾意嚟呢度食嘢。話說Hunky-dory一詞有極好嘅意思,相信為餐廳改名嘅人,應該想話俾人知佢哋嘅出品is hunky-dory!我哋坐咗係大玻璃窗旁邊,位置可以眺望山景,睇住天色轉暗都幾有情調。入座嘅時候大概係六點,當時只有另一枱客人用膳,但估唔到踏入八點,全間餐廳都坐滿晒人,人氣非常! 💰$188新英格蘭龍蝦包 🦞雖然我未去過英國,亦未食過所謂正宗嘅lobster roll,但明顯地見到呢度嘅lobster roll有別於一般嘅英式lobster roll,主要原因係佢無用到England–style熱狗包,反而選用咗有拖鞋包別稱嘅Ciabatta製作呢款包。
Hunky Dory

💰$188
新英格蘭龍蝦包 🦞

Ciabatta外表酥脆,麵包有比較多氣孔、所以口感柔軟得嚟又不失嚼勁,味道鹹鹹哋,帶有麥香味,雖然比常見嘅England–style熱狗包少咗陣濃香嘅牛油味,但搭配清新嘅龍蝦一齊食,又幾夾喎。

龍蝦肉同蛋黃醬混合,加上少少檸檬汁調味,夾住新鮮生菜同芝士片一齊食,滋味滿分。伴碟仲有大量香脆即炸嘅薯條,唔使刻意點醬都已經叫人食唔停口!

💰$128
炸魚薯條 🐟🍟
食英式菜,又點少得國民級美食fish & chips啊,點都要試下嘅!個人認為呢道菜嘅賣相真係幾authentic,無論薯條定炸魚都金金黃黃,非常誘人。餐廳選用sole fish fillet製作炸魚,香脆厚身嘅炸粉用咗beer batter,炸出嚟嘅魚柳除咗外表膨鬆酥脆,裡面嘅魚肉依然鮮嫩多汁,加上特製tartar sauce,回味無窮!

焦糖香梨批 🍐
網上見到有唔少人都推介佢哋嘅甜品,小孩子先做選擇,所以我哋一次過叫晒3款甜品,第一款亦係我最欣賞嘅一款就係蘋果批嘅變奏版,香梨批!

好多地方都食到homemade apple pie,但真係唔係個個地方都有得食pear pie。兩者最大嘅分別莫過於口感同味道,即使以相似方法烹調,皆因蘋果口感本來比較爽脆,梨既口感比較肉厚多汁,所以出嚟嘅成品都會有好明顯嘅分別。

我鍾意佢嘅pie crust夠厚夠脆,食落好有質感,交織係批面嘅部份亦香脆可口。喺批上放上一球重雲喱拿香味嘅軟滑雪糕,試問邊個可以抵擋佢嘅魅力?

藍莓撻 🫐
藍莓撻嘅撻皮同樣出色,有足夠嘅厚度,食落口感好好。撻上有用藍莓醬整成好似雲石般嘅pattern,賣相精緻。Filling部分有濃郁嘅芝士味,同時都有清香嘅檸檬味,食多啖都唔會膩。

棉花糖巧克力芝士蛋糕 🍫
最後一款係非常巨型嘅S‘mores Cheese Cake,同一價錢嚟講,呢款真係好抵食!食過咁多甜品,我都係第一次見S’mores同cheese cake融合一齊。主要係因為朱古力蛋糕本身已經偏甜,cheese cake亦比較甜膩,如果再係上面加上S‘mores,就一定甜到漏!但估唔到原來將三者結合一齊,居然唔會好漏,而且全部都好夾,無任何一種味道特別搶戲,味道同口感上都有互補,非常出色。
  • 炸魚薯條
  • Fish and Chips
2024-01-16 1278 瀏覽
上星期日, 我地同屋企狗仔去咗科學園散步,見到一間西餐廳叫做"HUNKY DORY",我地就入去嗰度食午飯啦。呢間餐廳真係留低好深刻嘅印象! 首先,要講下佢嘅環境同氛圍。佢有一個好靚嘅戶外區域,好適合大家放鬆心情同埋放寵物。我帶咗我個狗仔入去,佢都好開心, 真係一個寵物友善嘅餐廳,我好中意呢個概念!食物方面就更加令我驚喜啦!我試咗佢哋嘅招牌菜,包括愛爾蘭建力士牛肉批同牛油果青醬雞肉扁意大利粉。味道真係好出色, 價錢y亦唔太貴, 性價比絕對高過西九龍沿線餐廳愛爾蘭建力士牛肉批香口多汁,牛肉嘅味道好濃郁,份量超多, 仲有大大舊薯仔, 同埋批底鬆軟香脆,一咬落去就好過癮。而牛油果青醬雞肉扁意大利粉都好特別,雞肉嫩滑多汁,配埋牛油果青醬,味道鮮美得嚟!意粉掛汁都做得好出色飲品方面,我試咗佢哋嘅芒果益力多梳打同Shakerato。芒果益力多梳打係一杯好清爽嘅飲品,芒果嘅香甜同益力多嘅氣泡令人口感更加豐富, 使用了蝶豆花的藍色和芒果作為襯托, 好打卡able. 至於Shakerato,係一杯意式咖啡飲品,好濃郁香醇,夠涼快。喝咗呢兩杯飲品,真係令我舒服到爆!總括而言,HUNKY DORY真係一間令

總括而言,HUNKY DORY真係一間令人印象深刻嘅餐廳。佢嘅寵物友善環境同埋出色嘅食物同飲品,真係令我食完之後好滿足同埋開心。如果你有機會去科學園放狗嘅時候,記得去HUNKY DORY試下佢哋嘅美食啦!
2024-01-13
  • 愛爾蘭健力士牛肉批
2024-01-10 816 瀏覽
依家每次放假去玩都會盡量揀啲Pet Friendly既地方同狗狗一齊去🐶,知道科學園有大草地又有狗公園,就帶蕃薯仔黎食下野再放下電,享受休閒「家庭樂」💕Hunky Dory位於平台位置,有戶外座位,絕對歡迎帶狗狗黎,半開放式設計,木系格調和自然採光,假日感覺十分悠閑。食物以西式為主,款式都幾多。🍴炸魚薯條🍟炸魚柳上碟時熱辣辣,脆漿傳來麥香,香脆飽滿,魚柳肉嫩鮮味,炸魚內脆外軟口感十足。薯條也香脆粉糯,女兒喜愛。🍴公司三文治🥪好耐無食公司三文治,餐肉、火腿、蛋、蕃茄、青瓜、芝士都一應俱全,加上酸酸甜甜的醬汁,入口豐富。三文治烘了底,乾身香脆味道更好。🍴炭燒醬豬肋骨🥓份量唔大但每塊都好厚肉,肉質軟稔唔鞋口,好易咬開,亦夠入味,燒烤醬都好惹味。🍴韓國辣魷魚圈🦑我最喜愛的菜式就係依個,用左韓式甜辣醬配上洋蔥、甘筍、青瓜等一配料一齊煮,魷魚圈回彈力高,好新鮮,先辣後甜味道突出,令人有想吃多塊的衝動。🍴阿根廷紅蝦龍蝦忌廉汁寬條麵🍝兩大隻連頭大紅蝦夠晒吸晴,龍蝦汁濃稠適中,寬條麵吸收了醬汁的鹹鮮,飽肚又好味。休休閒閒咁享受美食和舒適的天氣,又隨時可以俾小朋友和狗狗去隔離既草地奔跑放電,野食同服務都唔

🍴炸魚薯條🍟

🍴公司三文治🥪

🍴炭燒醬豬肋骨🥓

🍴韓國辣魷魚圈🦑

🍴阿根廷紅蝦龍蝦忌廉汁寬條麵🍝

休休閒閒咁享受美食和舒適的天氣,又隨時可以俾小朋友和狗狗去隔離既草地奔跑放電,野食同服務都唔錯,下次會再黎👍
2023-12-16
2024-01-04 768 瀏覽
假日單車🚴🏻🚴🏻‍♀️遊,踩到去左科學園尋找美食,Hunky Dory 多元化菜式亦都有outside seating感受一下大自然氣息😍當然現場都有好多小朋友👦🏻&狗狗🐶周圍跑跑跳跳👍🏿牛油果雞肉漢堡🍔打開見到半個牛油果🥑好足料,雞肉🍗扒厚切,一咬落豐富的口感和風味,牛油果順滑奶油般加上大啡菇為漢堡帶來了柔軟的質感和濃郁的口味😋搭配新鮮蔬菜🥬同特製醬汁好味道👅威靈頓牛柳🥩以嫩滑多汁的牛柳包在酥脆的麵包皮中而聞名😎兩塊厚身威靈頓牛柳有其獨特的烹飪方式,食落加左洋蔥和香草等調味料,令到肉質口感更加豐富🙌🏿麵包皮金黃酥脆,牛柳保持著柔軟的口感,外脆內軟口感特別🤟🏿韓國辣魷魚圈🥘魷魚🦑新鮮彈牙,醬汁有少少辛辣和咸香,搭配辣椒醬或韓式辣醬,醬汁香濃令其味道更加辛辣和開胃🤤確實是不錯的開胃前菜👍🏿棉花糖巧克力芝士蛋糕🍰賣相精緻相機食先,頂層是滿滿的棉花糖少女心大爆發🤣再加上一層朱古力醬Mousse同餅底好creamy甜甜地,食完甜品畫上完滿的句號😌Macchiato ☕️咖啡味不太濃,咖啡與牛奶夠平衡增添層次感😋☕️味道還可以,加上拉花打個咭都開心,滿滿的文青feel🫰🏿

牛油果雞肉漢堡🍔

2023-11-25
韓國辣魷魚圈
棉花糖巧克力芝士蛋糕
Macchiato
這間餐廳在去年找食評時發現,   位置真的不顯眼,  平時泊好車在商場內係不會見,  這間餐廳需要搭電梯上平台才會見, 所以一直都無試過.我多是在閒日去這間餐廳 閒時就更清靜, 舒服.   而假期都吃過兩次.這間餐廳勝在有一個OPEN AREA, 可以帶埋自己小寵物一起到店食午餐/BUNCH,   餐廳門外遇有一小片大草地, 我見有好多人會把小狗放在這裏跑跑服務方面:  閒日當然優越,    假期都唔太差. 但一定無閒日咁好如果想假期到店, 一係唔好在食飯時間去, 如想呢D時間, 最好係訂定位.   科學園其實係一個幾好的吃飯地方, 因為方便泊車, 而且又相對少人 . 空氣也不錯,  周邊地方也很舒服.好喇, 講番呢間餐廳,   食物基本上. 大部份都係 中上質數,    我既小朋友什麼喜歡吃他們的意粉.   尤其是黑松露 及卡邦尼呢兩款, 每次都會至少叫每樣兩碟.   扒類. 唔差. 但未係最好.  BURGER, 我覺個包唔夠軟熟 , 可能都係交嚟既包, 如果能配倒手工包會更好.   他們的沙律很好食, 個汁調配得很好.   甜品也做得出色每次我都會點他們的咖啡 - DIRTY +
他們的沙律很好食, 個汁調配得很好.   甜品也做得出色
每次我都會點他們的咖啡 - DIRTY + CAPPACINNO,  好味道
整體係一間唔錯既西餐廳. 價錢也合理.
4天前
6天前 0 瀏覽
野食味道不過不失 香港風味既意菜 想正宗唔好諗似大家樂晚市水準 意粉上汁可以 口宗中式但味道唔差但員工就真係好好好唔掂 態度差 坐唔滿都好似催你走咁未食完就係咁想收碟 問食完未食完未我去飲茶都未比人咁催過入店無招呼 個個望住你評頭論足咁 望住客人細聲傾計 茶餐廳我唔介意 但呢間係人均300-500既餐廳我覺得似茶記多d 體驗好差 食飯都無胃口裝修就唔錯 位同位唔會太近 位置有免費泊車但員工態度真係令我唔會再黎 食一次就無下次真係可惜
野食味道不過不失 香港風味既意菜 想正宗唔好諗

食一次就無下次
真係可惜
太過中式  似大家樂水準
2024-05-12
假日到科學園行下, 貪佢夠大唔多人💁🏻‍♀️『蕃茄蓉肉丸寬條麵』HK$128肉丸有小朋友拳頭咁大粒, 有6粒咁多, 寬條麵 al dente 質感, 蕃茄醬汁富茄味🍅『愛爾蘭健力士牛肉批』HK$148碟咁大個焗盤, 上面一層批皮, 牛肉批中間有牛肉、紅蘿蔔、薯仔、菇💫醬汁偏蕃茄味多啲, 帶點Guinness beer, 但冇酒味架啦⚡️轉套餐, 一湯一麵包一飲品, 黑松露野菌湯, 厚身菌味足, 龍蝦湯, 龍蝦味重🦞一啖接一啖!『兒童餐』HK$98雞肉炒意粉、薯條、炸魚、炸雞塊、啫喱、果汁🧃°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°Hunky Dory @hunkydoryhk📍 沙田白石角香港科學園科技大道西19號19W大樓2樓245室#MrsLong #hk #Longs #influencer #香港美食 #餐廳推介 #hkfoodie #親子好去處 #假日好去處 #香港探店 #foodieshk #hkigfood #tasteofhk #hkfoodlovers

假日到科學園行下, 貪佢夠大唔多人💁🏻‍♀️

『蕃茄蓉肉丸寬條麵』HK$128

『愛爾蘭健力士牛肉批』HK$148

『兒童餐』HK$98
雞肉炒意粉、薯條、炸魚、炸雞塊、啫喱、果汁🧃

Hunky Dory @hunkydoryhk

2024-04-03 48 瀏覽
🍸放工同啲同事一齊去科學園附近食飯,估唔到呢度除咗平時去開海邊嗰頭嘅餐廳之外,仲有呢邊嘅地方開咗咁多靚餐廳仲可以帶狗仔🐕𝗱𝗼𝗴 𝗳𝗿𝗶𝗲𝗻𝗱𝗹𝘆 餐廳一律要讚🥰♡紐西蘭肉眼牛扒火箭菜沙律 $𝟭𝟰𝟴估唔到個份量有幾多仲要有埋牛扒成個沙律對於細食嘅女仔嚟講其實都幾有飽足感♡威靈頓牛柳(需時𝟯𝟬分鐘) $𝟮𝟬𝟴成日都聽雷頓牛柳,但係都好少有得食今次食咗呢份餐廳嘅招牌菜雖然食咗一段時間但係食落去嘅威靈頓牛扒真係外脆內軟又真係幾好食♡炸魚薯條 $𝟭𝟮𝟴炸魚薯條份量夠大🍟🐟我哋好鍾意薯條個質感炸魚嘅味道都唔錯如果個炸皮再薄啲嘅話就仲正🤍♡阿根廷紅蝦龍蝦忌廉汁寬條麵 $𝟭𝟱𝟴食落去嘅味道非常濃郁,原來闊條麵同埋紅蝦真係好抵食,仲要蝦嘅𝘀𝗶𝘇𝗲喺大大份!♡焦糖香梨批(百利枝) $𝟲𝟴估唔到甜品先係呢間餐廳嘅𝗵𝗶𝗴𝗵𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁睇到其他朋友都有介紹呢度嘅甜品好用心食落去嘅香味批真係外脆內軟配埋水果既感覺𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁 𝗱我地幾個女仔食啱啱好
🍸

炸魚薯條份量夠大🍟🐟

♡阿根廷紅蝦龍蝦忌廉汁寬條麵 $𝟭𝟱𝟴

♡焦糖香梨批(百利枝) $𝟲𝟴
2024-03-18 120 瀏覽
呢間位於科學園既餐廳超好坐,好岩傾計,半開放式,所以好有空間感,接駁住露天花園望住啲草地感覺好悠閒,而且係pet-friendly,好值得帶埋寵物一齊嚟炸魚薯條($128)餐廳主打 濃英式食物,叫返個炸魚薯條先薯條比炸魚優秀,配他他醬滿足下薯條癮③今阿根廷紅蝦龍蝦忌廉汁寬條麵($158)醬汁夠味啱啱好濃稠,整體唔錯威靈頓牛柳($208)酥皮夠酥脆,牛柳唔乾又口感柔軟,成碟菜外脆內軟又有肉汁黑松露野菌湯($68)唔會太鹹,足料夠味,正常發揮紐西蘭肉眼牛扒火箭菜沙律($148)沙律菜好新鮮,草飼肉眼扒瘦得嚟有肉味同樣唔乾又柔軟(睇張圖都應該睇得出• )Feta cheese加合桃同埋個醬汁令到成個salad味道提升晒推薦($58)Impressively good .玉桂味啱啱好唔會太搶成個甜品冷熱交融,夠香又唔會太甜,好好味
炸魚薯條($128)
餐廳主打 濃英式食物,叫返個炸魚薯條先
薯條比炸魚優秀,配他他醬滿足下薯條癮③
今阿根廷紅蝦龍蝦忌廉汁寬條麵($158)
醬汁夠味啱啱好濃稠,整體唔錯
威靈頓牛柳($208)
酥皮夠酥脆,牛柳唔乾又口感柔軟,成碟菜外脆內軟又有肉汁
黑松露野菌湯($68)
唔會太鹹,足料夠味,正常發揮
紐西蘭肉眼牛扒火箭菜沙律($148)
推薦
($58)
黑松露野菌湯
紐西蘭肉眼牛扒火箭菜沙律
自家製蘋果批
黑松露野菌湯
紐西蘭肉眼牛扒火箭菜沙律
威靈頓牛柳
🐶寵物友善餐廳🍴係好重要,可以俾小狗充電🔋,可以一齊去食下玩下,有戶外嘅地方可以周圍活動,環境都不錯🍴.🐶食物方面有好多選擇,有前菜、餐湯、主菜、甜品🍮等等,非常有誠意。無論只係嘆杯嘢定用餐都係可以,而且泊車🅿️都好方便,唔駛擔心太多🍴———————————————————————————.🍽黑松露野菌濃湯🍄💬香滑濃厚,野菌足料非常好味😋.🍽路易斯安娜爆谷蟹餅🦀💬一口蟹餅香脆可口,過足口癮😋.🍽炸豆腐棒💬外脆內軟嘅感覺,唔油膩又夠嫩滑😋.🍽香烤厚切豬鞍🐷💬蘋果醬配厚豬鞍,仍然Juicy,仲有烤雜菜伴碟,小狗🐶都想吃😋
———————————————————————————
🍽黑松露野菌濃湯🍄
💬香滑濃厚,野菌足料非常好味😋
🍽路易斯安娜爆谷蟹餅🦀
💬一口蟹餅香脆可口,過足口癮😋
🍽炸豆腐棒
💬外脆內軟嘅感覺,唔油膩又夠嫩滑😋
🍽香烤厚切豬鞍🐷
2024-02-17
2024-03-14 50 瀏覽
間中都會去科學園食飯與好友帶埋狗狗揸車喺科學園泊車就一定有位泊而且空間闊落今次搵到呢間餐廳就喺空中花園位置有戶外座位,半開放式設計隔離有草地,可以帶埋狗狗黎但最好訂枱時要講聲有狗狗因為狗狗只能坐靠開放式嘅側邊枱或者坐戶外,但如果落雨就唔開放🙈餐廳木系格調和自然採光,感覺十分悠閑當日見到小朋友食完嘢就喺出邊草地玩似乎都好適合一家大細嚟食物以西式為主,款式都幾多咖啡都有幾款,而且仲有靚靚拉花打卡一流啊~。阿根廷紅蝦龍蝦忌廉汁寬條麵 -$158.0。巴馬火腿瑪格麗特披薩 -$118.0。Hazelnut Latte -$42.0。Cream Burlee Latte -$42.0
間中都會去科學園食飯
與好友帶埋狗狗揸車
喺科學園泊車就一定有位泊而且空間闊落
今次搵到呢間餐廳就喺空中花園位置
有戶外座位,半開放式設計
隔離有草地,可以帶埋狗狗黎
但最好訂枱時要講聲有狗狗
因為狗狗只能坐靠開放式嘅側邊枱
或者坐戶外,但如果落雨就唔開放🙈
餐廳木系格調和自然採光,感覺十分悠閑
當日見到小朋友食完嘢就喺出邊草地玩
似乎都好適合一家大細嚟
食物以西式為主,款式都幾多
咖啡都有幾款,而且仲有靚靚拉花
打卡一流啊~

。阿根廷紅蝦龍蝦忌廉汁寬條麵 -$158.0
。巴馬火腿瑪格麗特披薩 -$118.0
。Hazelnut Latte -$42.0
。Cream Burlee Latte -$42.0

Chill dining spot at the Science Park, with air-conditioned indoor seats and outdoor (pet-friendly) high-tables🌾 Serves contemporary & Korean cuisines. Must try their Baileys Latte‼️ 帶咗狗狗去,諗住坐室外,可惜天氣不似預期🥲 雖然停咗雨但係戶外嘅高凳濕咗,所以我哋就坐唔到喺出面~ 好彩🐶 好乖,坐咗喺附近望到我哋嘅地方~ 餐廳對出係一大片草地🌱狗狗們可以舒展下筋骨🐕▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎📌阿根廷紅蝦龍蝦汁闊條麵📌 香煎石斑柳配滑薯蓉加錢可以配埋黑松露菇菇湯或者龍蝦湯及飲品▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎📌 想嘆杯咖啡又想飲啲酒嘅,強烈建議試下佢哋嘅Baileys Latte,調教得味道唔錯,仲有埋拉花添~ ▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎

Large Baileys Latte

📌阿根廷紅蝦龍蝦汁闊條麵
📌 香煎石斑柳配滑薯蓉
加錢可以配埋黑松露菇菇湯或者龍蝦湯及飲品

2024-03-09
Large Baileys Latte
  • BaileysLatte
假日揸車入咗去科學園🚗, 周圍行吓順便搵間靚餐廳食晚飯~半開放式設計, 環境開揚又舒適, 更設有室外用餐位置, 望住一大片草地享用美食🌳, 特別寫意~𓌉⸝⸝ Boston Lobster Eggs Benedict 英式鬆餅上面放上水波蛋🥚、波士頓龍蝦🦞, 再搭配自家製荷蘭醬。English muffin好鬆軟, 有牛油香; 龍蝦肉質感彈牙, 啖啖肉; 一切開軟滑嘅水波蛋, 即見蛋黃漿緩緩流出, 流心度相當高🤩!好滿足😋!𓌉⸝⸝ Royal English Beef Burger 🍔漢堡包大大個, 裏面夾住生菜🥬、蕃茄🍅、煙肉🥓、醃黃瓜🥒、芝士🧀、漢堡扒, 份量十足!另配薯條🍟、沙律菜🥗𓌉⸝⸝ Lobster Bisque 🥣龍蝦湯味道鮮香濃厚🦞, 另搭配多士。
假日揸車入咗去科學園🚗, 周圍行吓順便搵間靚餐廳食晚飯~

𓌉⸝⸝ Royal English Beef Burger

𓌉⸝⸝ Lobster Bisque
🥣龍蝦湯味道鮮香濃厚🦞, 另搭配多士。
2024-03-09
  • 龍蝦湯
2024-03-10 31 瀏覽
有時候狗狗同人一樣都好鐘意坐喺外面chill下。今日嚟到呢間喺科學園嘅酒吧餐廳,有個好chill嘅戶外位置比狗狗同埋客人一齊享用晚餐。未泥到已經超級期待😳首先嚟到嘅係一杯-蜜桃特飲成個感覺係蜜桃味嘅fruit punch咁味道好好飲好 fresh同狗狗跑完再嚟飲呢杯嘢超解渴正呀!我哋叫咗一個-炸魚薯條真係有少少嚇親塊炸魚有我兩隻手掌咁大超級誇張!仲要係厚身魚塊咬落去好Juicy鮮魚汁爆曬出嚟其實我食完呢塊魚已經飽到上心口薯條好脆卜卜 成個餐滿足感爆燈!另外仲叫咗個-三文魚菠菜忌廉汁寬條麵三文魚煎到外脆內軟啱啱好熟既程度廚師嘅功架值得一讚忌廉汁稀杰度啱啱好 意粉好掛汁成個味道好夾口感滿滿!最後叫咗個棉花糖芝士蛋糕做結尾蛋糕仲有啲忌廉同埋朱古力醬做襯托成件事勁邪惡甜品一啲都唔馬虎好好味最後食完嘢我哋仲帶咗狗狗喺餐廳出邊嘅大草地跑咗幾個圈先離開食嘢滿足之餘狗狗都好開心。
有時候狗狗同人一樣都好鐘意坐喺外面chill下。

首先嚟到嘅係一杯

仲要係厚身魚塊
咬落去好Juicy鮮魚汁爆曬出嚟
其實我食完呢塊魚已經飽到上心口
薯條好脆卜卜
成個餐滿足感爆燈!

另外仲叫咗個

甜品一啲都唔馬虎好好味

最後食完嘢
我哋仲帶咗狗狗喺餐廳出邊嘅大草地
跑咗幾個圈先離開
食嘢滿足之餘狗狗都好開心。