餐廳: 魚願以嚐
資訊:

2021-07-12 684 瀏覽
久違去鰂魚涌,內街仍然好多餐廳,不過有啲周末晚唔開/早收。上網查下,見到呢間小店平平哋有魚生丼飯,決定去試。小店位置有啲隱蔽,要行入屋苑巷內。 因為防疫政策店內座位得4-5枱,我哋入去剛好仲有位。除咗刺身丼定食,仲有熱丼定食,不過我哋今次目標係刺身丼!🌟三文魚親籽丼定食 $108:🍣滿滿的三文魚!仲好有心整咗朵三文魚花🍣三文魚冇雪味🍣魚籽一咬開口腔內充滿鹹鹹的魚香味🍣附送中華沙律,麵豉湯,有種小時候食個啲日式定食嘅感覺🌟魚願豪華盛合刺身丼定食 $138:🍣三文魚剛好賣晒,改咗帶子,帶子有點甜味🍣吞拿魚蓉唔錯,但個人比較中意有魚粒更有口感🍣其他魚生,希靈魚,八爪魚都冇雪味🍣另加的墨魚刺身都不錯,有鮮味總結:以呢個價錢,總體質素合理。雖然裝修簡單,但都乾淨。老闆娘好好人,要支持下良心小店!
久違去鰂魚涌,內街仍然好多餐廳,不過有啲周末晚唔開/早收。

上網查下,見到呢間小店平平哋有魚生丼飯,決定去試。

除咗刺身丼定食,仲有熱丼定食,不過我哋今次目標係刺身丼!

🌟三文魚親籽丼定食 $108:
🍣滿滿的三文魚!仲好有心整咗朵三文魚花
🍣三文魚冇雪味
🍣魚籽一咬開口腔內充滿鹹鹹的魚香味
🍣附送中華沙律,麵豉湯,有種小時候食個啲日式定食嘅感覺

🌟魚願豪華盛合刺身丼定食 $138:
🍣三文魚剛好賣晒,改咗帶子,帶子有點甜味
🍣吞拿魚蓉唔錯,但個人比較中意有魚粒更有口感
🍣其他魚生,希靈魚,八爪魚都冇雪味
🍣另加的墨魚刺身都不錯,有鮮味