2023-03-18 72 瀏覽
話說自從愛上左酸菜魚就會定期去食下川菜,放工行過觀塘廣場,而今晚又吾想煮飯,所以就打包外賣同屋企人一齊試下。餐廳都幾多人,菜式選擇都好多,揀左椒麻魚,水煮魚,麻辣小香鍋同埋麻辣豆腐串。椒麻魚系列一碗份量都好多下,魚肉細嫩,配埋薯粉,娃娃菜,海帶,大豆芽😍湯底味道濃郁。水煮魚系列都係配有薯粉,娃娃菜,海帶,大豆芽,魚肉鮮嫩,加上海帶大豆芽的爽脆口感,同埋麻辣既刺激,我更喜歡哩個。雜錦干鍋配飯呢個啱晒重口味嘅我,入邊有唔同嘅配料,例如萵筍,蓮藕,午餐肉,肉類等,蔬菜同肉類都好食,而且每樣有啲,又唔會太油👍麻辣豆腐串麻辣燙既感覺,吸晒嗰啲麻辣嘅湯湯汁,勁好食,不過對我嚟講都幾辣下,但係又好過癮。川婆婆口味偏向川風味,辣味重,店員服務好,而且價錢性價比高。

椒麻魚系列

水煮魚系列