因為想坐得舒服啲,咁啱又見到依間餐廳唔洗等位同環境唔錯,所以決定試試佢🧚‍♀️餐廳主打梳乎厘Pancake,一份pancake平均價錢大概係$130左右,另外仲有沙律、意粉、漢堡等西式餐點,需要收加一💵✴️Mo 配薯條✴️漢堡加$25有小份原味薯條,有少少鹽調味,唔算炸得好脆,數落大概有15條左右🍟漢堡由蘑菇、焦糖洋蔥、牛肉、蕃茄同沙菜組成,醬汁味道類似千島醬但偏甜,遮蓋哂牛肉嘅鮮味,唔難食但無預期中嘅感覺~✴️British Trifle Pancake✴️每枱必嗌Pancake,揀咗餐廳推薦有⭐️嘅口味~Pancake整得唔錯,好鬆好輕,認真嗒落仲有微微蛋香🥞不過個配搭好出事,佢嘅頂同底都有大量士多啤梨啫喱,口味同個樣都好廉價,好似細個食個啲人工魚膠粉啫喱咁,不太理解點解要放啲啫喱喺到🤔另外,吉士醬同Ricotta 質地都好cream好厚,連pancake一齊食好似一Pat嘢咁,撥走啲醬只食pancake仲好味😕

Mo
Mo