2018-01-22
我地一行今次8個人黎打邊爐,一早已經book左位,佢安排咗間房仔比我地,大笑都唔怕騷擾到隔離,非常好🤣🤣👍🏼先食雞煲,叫左小辣同中辣,小辣朋友們較喜歡,中辣就稍為辣左少少,可能只係個人不同喜好。雞煲食完可以無限refill,值得一讚,亦滿足哂我地一班食肉獸嘅癮!🤤之後打邊爐就叫咗個蟹窩花甲湯底,都有一隻蟹,不過花甲就得6、7隻,一人都冇一隻🤦🏻♂️所以個湯頭都唔算好甜好足料。至於個得一份嘅海鮮拼盤,有脆肉鯇、大蝦、鮑魚、帶子、桶蠔、象拔蚌同蜆,都幾新鮮,淥起黎本身都夠甜,不過湯底就冇乜滲到入食材喇☹️總括黎講,得一份或加錢嘅材料鮮度唔錯,反觀任食嘅火鍋材料就一般般,唔算好吸引。在商言商,我都明白任食始終唔可能俾啲好貴價嘅食材,不過響佢入場價已經唔算平嘅情況下,情價比可以再改善。
蟹窩花甲湯底
海鮮拼盤