2023-09-25
香港要振興夜市,當然要身體力行今晚一於出旺食晚飯,黎到依間位於旺角,但近油麻地地鐵站既台式餐廳(三公)香酥雞球拌麵便當:雞球炸得好香脆,一d都唔油,非常入味,而且有3大件,份量充足。香酥排骨滷肉飯便當:台灣排骨即係我地香港人既豬扒,超級大塊,而且一d都唔韌,食落好有肉汁,滷肉都肥瘦適中。滷水糖心蛋:每隻蛋都滷到入晒味,而且每隻都係百份百流心。椒麻拼盤:(金錢肚/牛舌/大腸),一樣係用佢地自家滷水汁滷成,唔會死咸,又入味,一件食完接住一件。跟餐已經包埋飲品,但如果要加奶蓋或者其他配料都係加少少錢就可以。抹茶麻薯愛玉:煙韌既麻薯配上晶瑩剔透嘅愛玉再配上抹茶雪糕,簡直係完美配合。總結:旺角黎講,真係性價比,份量充足,環境舒適,價錢公道,去唔到旅行,黎依度食番餐台灣便當都可以一解相思。#hkfoodie#mokkok#eatfoodie#taiwan#滷水鵝片#滷水溏心蛋#香酥排骨滷肉飯便當#椒麻拼盤#香酥雞球拌麵便當#三公
滷水糖心蛋:每隻蛋都滷到入晒味,而且每隻都係百份百流心。